Quotes


Memphis May Fire - Legacy

Sleeping With Sirens - Who Are You Now

You Me At Six - Bite My Tongue

Sleeping With Sirens - If I'm James Dean, You're Audrey Hepburn

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5 / Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Fjärilar och humlor

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Första fotolektionen gick ut på att fotografera efter ord som man fick, typ. Jag tröttnade otroligt snabbt och gav upp, ovan ser ni vad jag sysslade med istället!
Vet att jag har väldigt lite luft på vänster sida i den första bilden, men det blåste och fjärilen rörde sig.

Dagens låt - Rise

 
Don't pray for an easy life
Search for the strength to walk the line
I see a hope that's hard to find
So don't run away

Scarlett

Var i stallet och red Scarlett i lördags, hade bestämt mig för att köra ett rejält dressyrpass i paddocken. Jag brukar oftast bara rida i 20-30 minuter av någon anledning men igår blev det närmare 40-50 minuter vilket behövdes.

Hon var väldigt stel ibörjan innan jag fick mjukt upp henne med volter och allt vad det nu heter. Vänster sida är väldigt segt, hon är jättestel verkligen. Hon kan inte ens göra skänkelvikning för vänster.

Iallafall.
Hon fick en väldigt fin form i traven, sänkte huvudet ganska så snart efter att vi började trava. :')
Fick även galopperat i båda varven, duktiga polle. Hade ett helt okej tempo hade kanske kunnat gått lite långsammare med tanke på kurvorna men ja. Tror till och med att hon hade rätt galopp, heh. Vänster var jobbigare än höger men det är ju självklart något att jobba med.

Tror allt att vi är på rätt väg iallafal! :]

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Nordens Ark #2


^ Staketet var lite ivägen sådär huh.
Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Dagens låt - The Best There Ever Was

Skolan började i tisdags, yay. Däremot är det skönt att få tillbaka sitt liv igen, behövdes typ hah. Det sämsta är att vi börjar mellan 10-10:30 sådär, 9 någon dag tror jag, vilket gör att jag måste åka buss i en och en halvtimme. Den fina lilla bussen som går här till Stenungsund går bara en gång i timmen lite senare in på morgonen vilket gör att jag måste sitta och vänta på tåget i en timme. Känner då att det är lika bra att bara sätta sig på en buss. Men ändå, från tåg på en halvtimme till buss via Orust på en och en halvtimme. :l

Måste säga att jag är otroligt glad över att det finns musik, skulle aldrig klara mig utan.

People try to hate you when you make it to the top
Just put your middle fingers up
Follow your dreams and never stop

Nordens Ark

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Var på Nordens Ark idag, velat åka dit väldigt länge nu just för att fotografera haha. Har inte så mycket att säga. Pallaskatterna är otroligt söta, vi såg när de matade snöleopaderna och de djuret ovan, Pudu tror jag de hette, var så otroligt söt - trodde jag skulle avlida.

Blixtar

Tog mig friheten att fotografera blixtarna som cirkulerade runt mig. De gick från vänster till höger, stora moln som verkligen gick i en cirkel. Ingen åska hördes vilket var en lättnad, har väldigt respekt för blixtrar och åska samtidigt. I mitten var det stjärnklart och jag stod och beundrade de skinande prickarna. Såg några stjärnfall också, riktigt mysigt. Dock var det kallt, stod och huttrade nästintill hela tiden. Borde ha haft lite mer tålamod men det var kallt och jag orkade inte haha.

Fokuset på bilderna är väl inte den bästa och hade kunnat haft bättre inställningar men det var väldigt svårt. Första gången jag gav mig på något sånt där, man lär sig av sina misstag!

Här har ni två bilder iallafall, tog 30 stycken tror jag, varav hälften är svarta. Blev lättare mot slutet när jag ändrade slutartiden men ändå. Det blev inga intressanta bilder på grund av molnet och färgerna är helt muppade. Vet inte hur man brukar redigera blixtbilder och orkade inte sätta mig och leta på google haha. Tror de brukar vara mot det lila hållet, men det blev bara helt konstigt och nu är det flera färger i en bild. Jag vet inte, det spelar inte så stor roll egentligen. Jag fotograferade och det var väl huvudsaken.

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Musik - En del av vem du är.

Det här med musik är ganska intressant egentligen, iallafall i mina ögon och mina tankar.

Vissa ser musik som ett ljud som går genom ena örat och ut genom det andra.
Andra ser musik som ett ljud som uppstår när man sätter på radion helt random, tillexempel i bilen.
Men sen finns det de som lever i musiken, de som tar in varje litet ord, har en speciell relation till musiken och kanske har en speciell genre som man håller sig till.

Vissa tycker om pop, andra metal. Vissa tycker om country, andra klassisk. Vissa tycker om hiphop, andra hardcore. Det finns så otroligt många olika genrer där ute, man vet knappt vad som är vad längre.

Det jag stör mig på är folk som "retar", fel ord men hittar inget annat just nu, en för musiken man lyssnar på. Och kanske slänger in någon kommentar om själva genren man lyssnar på, eller ens favoritband. Det är något jag ser som väldigt omoget och inte alls nödvändigt.

Om man lyssnar på musik, har intresset och allt vad det nu än är, så är den en del av vem du är. Jag anser lite som att om någon inte kan acceptera din musiksmak så accepterar de dig inte som person heller. Hänger ni med?

För något år sedan lyssnade jag på pop, speciellt pojkband. Jag har alltid lyssnat på pop med några få andra band som ingick i andra genrer. Men speciellt förra året så hamnade jag i någon slags "pojkbandsperiod" och jag hade inga som helst problem i det, för det var en del av mig. Jag kände mig som en ny människa. Självklart fanns det folk som tyckte det ena och det andra om det här och jag tog åt mig väldigt mycket av det. Det hela slutade med att jag knarkade Linkin Park i flera månader. Hade ju lyssnat på dem i flera år innan men hade en period förra året som bara innehöll Linkin Park på grund av att jag inte kände mig tillräcklig när jag lyssnade på pop.

Idag lyssnar jag på hardcore or whatever. Något 'hårdare' musik än pop iallafall, om man säger så. Älskar post-hardcore, som blandar både scream och clean sång. Iallafall så har denna förändringen gjort mig till den jag är idag. Det började i slutet på förra året tror jag, hittade Simple Plan och därefter så utvecklades det till All Time Low, Sleeping With Sirens, Bring Me The Horizon, A Day To Remember, You Me At Six och så vidare. Bring Me The Horizon klarade jag knappt av i början. Någon av deras nya låtar kunde jag väl lyssna på men inte de äldre.

Jag mår så otroligt mycket bättre med den här typen av musik för den säger så otroligt mycket mer än vad pop gör. Men pop är också en otroligt härlig genre om man bara vill förstå den. Alla låtar handlar inte om kärlek, det finns vissa låtar som går helt indirekt, handlar bara att vara tillräckligt öppen för att kunna se det.

Musik är något så otroligt mäktigt egentligen. Det gör en till den man är. Jag vet att andra ser det likadant för de slänger sig på folk som lyssnar på musik som man själv inte tycker om, hatar på de band och dumförklarar människan i fråga. Förstår inte folk som gör det dock, vill de få mer folk att lyssna på musiken de lyssnar på eller vad är det frågan om?
Visst, det är underbart att hitta någon som tycker om samma musik som en själv, men bara för att min kompis lyssnar på rock/hårdrock så kommer inte jag ändra hennes tankar genom att säga att det suger och att hon är en idiot. Jag har flera vänner som lyssnar på One Direction och Justin Bieber. Nu tycker jag väl fortfarande om One Direction men jag kommenterar det fortfarande inte. Har vänner som lyssnar på metal. I don't care. Varför ska andra bry sig?

Men det är väl så samhället fungerar idag. Det är likadant med utseendefixeringen som finns just nu. Man måste vara snygg, ha en fin kropp, vara sminkad och inte sticka ut allt för mycket för att kunna passa in och bli accepterad. Lyssnar man på något helt annat än det som kompisarna lyssnar på så är man inte en i gänget.

Jag är inte så jätte engagerad i över hur det riktiga livet fungerar när det handlar om musik. Är mest via datorn där folk skriver att man blir 'retad', hör historier om folk som hatar på de band som man själv tycker om och så vidare.

Det enda jag ser lite som ett problem när det kommer till olika genrer och musiksmak är konserter. Jag har ingen i min omgivning som tycker om den musiken som jag tycker om. Det är antingen pop, rock eller metal. Detta gör att jag har väldigt svårt att ta mig till konserter och festivaler haha, men sist hade jag iallafall lilla Sara med mig. Drog med mig henne, hon ville säkert egentligen inte gå men whatever. Hon ligger mer i den genren än vad andra gör. Hon är väl mer metal än något annat men, jag känner det lite som så att en metal människa har lättare för att gå på 'hardcore konserter' än vad en pop/rock människa har. Stackars små fangirls som tvingas ställa sig framför hardcore, skadad för livet.

Någon av er kanske har en blick över hur det ser ut i vardagen? Umgänges kretsarna? Är det bara en typ av "musik" som hänger i ett gäng eller är det blandade genrer som får plats också?

Youtubers

De har förstört mitt liv, mer än vad band har gjort. Twitter är väl egentligen den största boven i det hela men äsch.

Jag kollar på allt för många youtubers och hittar nya hela tiden.
Dan Howell - Första människan jag såg på youtube.
Phil Lester - Ser man Dan, ser man också Phil. Trust me.
Luke Cutforth - Hittade jag helt random på grund av youtube.
BriBry - Såg en video med han och Luke. (aka this video. älskar bribry's skratt haha <3)
Benjamin Cook - Någon föreslog att jag skulle kolla på 'Becoming Youtube', vilket "leds" av Benjamin. (väldigt bra serie btw.)
Connor Franta - Connor ... Hur hittade jag honom. Ehm. I have no idea.
Peej - Han är en av "the fantastic foursome" som innehåller Dan, Phil, PJ och Chris.
Marcus Butler - Connor's senaste video var med Marcus, as simply as that.
Jason (älskar hans hår, speciellt den hårfärgen han har nu) - Idk. Alla youtubers är typ vän med alla så man ser namn överallt och man blir nyfiken och ja.
Jack and Dean - ouh, jag veet inte.
Daniel Norberg - Idol 2010
Tyler Oakley - Är inget jättefan direkt, men såg honom med BriBry.
och säkert några till, som jag inte kan namnet på heh.

Det har liksom blivit någon typ av ond cirkel. Youtubers gör ju ofta videor med andra youtubers, vilket gör att man kollar upp dem och sen är man fast (oftast. fastnar inte direkt för tjejer oupsss). Enda tjejen jag verkligen har kollat några extra videor med är Emma Blackery. Kan få för mig att kolla hennes videor någon gång ibland så där, rätt skön tjej ändå.

Ni kommer säkert tro att jag inte har något liv. Pfft, ni har rätt. Mitt sociala liv är så gott som bortblåst.

Ny header

Gjorde en ny header, är jag nöjd? Haha no.
Så kommer väl byta den inom en snar framtid, ni får stå ut med den i någon vecka eller så iallaafall! c;

 
före


efter
 

Tips: Fotografera vattendroppar

Typ såhär såg det ut när jag fotograferade vattendropparna haha. Dock så höll jag reflexskärmen framför lådan som står på bordet. Valde också då att inte skicka blixten direkt utan åt sidan.

Det du behöver är:
• Kamera med blixt.
• Något som vattendropparna kan landa på (plåt, lock, bytta)
• En bakgrund (skärbrädor, papper)
• Ett objektiv som du kan komma nära med. 70-300 är helt okej till det om man inte har ett macro.
• Reflexskärm (Inget måste)
• Plastpåse med vatten.
• Om du har, en extern blixt. (Kan dock inte säga hur du ska använda den, rikta den mot bakgrunden kanske eller något idk)

Såhär gör du:
• Tar fram det vattnet ska landa på, i mitt fall en plåt. Fyll den med vatten, ganska mycket vatten skulle jag säga då det inte studsar lika mycket och det blir inga långa droppar, men det är kanske en smaksak.

• Om du har plåten längre ut på bordet (eller ett 70-300) så använd stativ. Annars gör som jag gjorde för att öka chansen att få bra fokus. Satte kameran på en låda för att sen själv luta den lite uppåt.

• Fixa en påse med vatten. Tog en vanlig fryspåse or whatever och satte fast den i lampan som hänger över bordet. Gör sen hål i påsen, ett hål räcker men försök att göra det någolunda stort och inte bara ett litet pet med en nål. (En nål är då bäst att använda, så du inte tar värsta saxen eller något .. blir inte så bra då)

• Ställ in fokuset. Ta något och sätt på plåten, jag tog ett ljus och satte där vattendropparna landade. (Det skvätte lite men whatever). Om det går så är det lättast att ha autofokus när du fokuserar, men går det inte av någon anledning så får du ta manuellt. Glöm inte att ändra från auto till manuell när du är klar.

• Ställ in inställningar. Jag kan inte säga vad du ska ha för inställningar för det beror på bakgrund, underlag, ljus och liknande. Men en slutartid på minst 200 tycker jag. Och glöm inte blixten. Du väljer själv om du vill rikta den fram eller åt sidan. Vet inte hur det blir om man riktar den åt sidan utan en reflexskärm där men ah.

• Ta en bakgrund om du nu vill ha det. Sätt så det speglar i vattnet (du kan också lägga papper i vattnet om du vill ha en annan bakgrund åt det hållet .. tror jag)

• Har du reflexskärm så ta den, jag hade den som sagt precis bredvid då det kändes bäst (testade olika och det var det som blev bäst hah)

Bara att köra. Testa dig fram, ha tålamod. Tålamodet är det viktigaste, krävs väldigt mycket för att det ska bli bra. Speciellt innan man lärt sig hur dropparna landar. Har fotograferat droppar ett x-antal gånger innan så jag vet hur det fungerar, men är man nybörjare så kan det vara svårt ibörjan - det var det för mig kan jag säga. Blev väldigt många bilder utan några droppar haha. Det är inte så svårt egentligen, har man utrustningen, rätt inställningar och viljan så fungerar det utan några problem.
Och kom ihåg, övning ger färdighet.

Sen är det rätt självklart att du måste redigera bilderna. Eller ja, självklart är det väl inte. Du kanske lyckas få perfekta bilder från start. Jag ökade kontrast, gjorde det ljusa ljusare och drog ner lite på det mörka och lade till lite färg. Mixtrade lite med färgerna på de bilder som jag tog med vit bakgrund. Lade på lite skärpa och brusreducerade i camera raw. Beskärde om det behövdes och tja.

Good Luck!

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Vattendroppar


Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Kände mig rastlös och ville fotografera något. Tog fram ljustältet, strök till och med bakgrunden för att kunna fotografera katten men tror du att hon ville? Nope. Snacka om att göra allt i onödan haha, fick iallafall en lektion av syrran om hur man stryker .. inte dåligt. (lovar, har gjort det innan för typ tjugo år sedan).
Letade istället upp lite tips på att fotografera vattendroppar i och med att vår kran är låg så vattendropparna blir helt missbildade och hittade ett sätt som jag testade och ja, resultatet ser ni ovan. Hade kunnat göra på något annat sätt för att få bort de svarta kanterna som blev, men yah. Övning ger färdighet eller vad det nu heter. Fick även använt min reflexskärm för första gången, den behövdes kan jag säga!

Music - A Song ...

A song that makes you feel happy - I Feel Like Dancin' - All Time Low
A song that makes you feel sad - Wäh, många. It Never Ends - Bring Me The Horizon
A song that makes you feel badass - idk
A song that makes you feel angry - Freaking Me Out - Simple Plan ft. Alex Gaskarth
A song that makes you feel in love - idk
A song that makes you feel heart broken - idk
A song that makes you jump in excitement - Lost In Stereo - All TIme Low
A song that makes you think about life - Legacy - Memphis May Fire
A song that makes you cry  - Everything's An Illusion - Mayday Parade
A song you find boring - Suicide Season - Bring Me The Horizon (älskar den något så otroligt, men den är långtråkig haha)
A song you listened to too many times and got sick of it - Given Up - Linkin Park
A song you love - A Match Into Water - Pierce The Veil
A song you hate - idk, lyssnar inte på låtar som jag inte tycker om ??
A song that makes you dance - I Feel Like Dancin' - All Time Low
A song that makes you sing  - Weightless - All Time Low
A song that gets stuck in your head - Shadow Moses - Bring Me The Horizon
Your favorite song - Legacy - Memphis May Fire
The last song you listened to - Gone Too Soon - Simple Plan
The song you’re listening to now - Last Resort - Papa Roach
The first five songs on your ipod
1. 
2nd Sucks - A Day To Remember
2. 3rd Unheard - Issues
3. 4 Words (To Choke Upon) - Bullet For My Valentine
4. 7 Minutes In Heaven (Atavan Halen) - Fall Out Boy
5. 10 Years Today - Bullet For My Valentine

A song from your childhood - idk
The song you want to die listening to - Leave Out All The Rest - Linkin Park
The song you last sang - The Best There Ever Was - Sleeping With Sirens
A song that brings up good memories - idk
A song that brings up bad memories - Here Without You - 3 Doors Down
A song that you can fall asleep to - Vilken som. Allt från Bring Me The Horizon till Simple Plan.
A song that makes you scream when you hear it - wtf.
A song with a story behind it - The Ross Song - BriBry
A song that’s starting to grow on you - wat
A song you’re starting to get sick of - ouh. Castle Of Glass - Linkin Park