2013 i bild & text


Januari var en ganska tråkig månad, eller ja. Hela 2013 har varit ett tråkigt år. Men tråkig månad på det sättet att jag knappt fotograferade. Det enda som var var väl att jag föll rakt in i youtube världen och började kolla på fler och fler youtubers. Dan Howell var den som startade det hela, haha.

Fick hem en ny kanin, Våfflan. Då hade hon inte mycket päls haha, sötkanin. Fotograferade även Evelina en liten sväng.

Fotograferade lite musikelever i studion, det var svårt men både roligt och lärorikt. Påsk hade vi också!
April var en hemsk månad. Förlorade en underbar kompis, lilla Sofia - Saknar dig så otroligt mycket.
Såg Justin Bieber live den 23 April.

Såg One Direction live, 8 maj. En oförglömlig dag, underbar var den!
Fotograferade även Benyamin bland vitsippor.

Bråvalla Festival! Behöver jag säga så mycket mer? Fotograferade även Matilda och Údi på Säve.
 
Fotograferade Benyamin, hans syster och deras kusin (han på bilden), om jag har rätt.
Ja, skolan började igen. Fick en fotouppgift som jag struntade i totalt, la alltså ingen tanke bakom bilderna utan jag gick runt och fotograferade annat - därav himlan på blomman!
Första gången jag fotograferade blixtrar, något jag gärna gör om. Tog även en tripp till Nordens Ark med farmor.

En otroligt tråkig månad, fotograferade inte alls mycket - gjorde inte mycket överhuvudtaget faktiskt.

Jag fyllde 18 och fick en till kanin i födelsedagspresent, lilla Somewhere In Neverland (Enzo).

Enzo var på sin första utställning och fick 94,5 poäng. Fina kanin!
Var också på Vans Off The Wall Music Night i Stockholm den 12 november. Såg bla. Memphis May Fire, bästa dagen i mitt liv. Har ni följt bloggen så lär ni inte ha missat det där (;

Fotograferade Sara i fotostudion, och jag fick faktiskt använda min egen kamera. Förstår ni eller? Helt underbart att faktiskt stå där utan att behöva vara orolig över att man failar med inställningarna för att allt sitter där det inte borde sitta på en Canon. Firade jul med två av mina systrar, vår mor och lite barn.

Hoppas på ett bättre 2014, men så säger man väl varje år. Nu har jag dock två konserter som är helt klara, vilket lär starta igång året rätt så bra. Har även ett "jobb" som kanske kommer inträffa, vill inget hellre än att få det att fungera men allt hänger på människorna bakom. Vad jag pratar om får ni veta om jag kommer in!
Önskningar för 2014? Tja, ta studenten är nog den största önskningen jag har, som det ser ut nu så ser det lite dåligt ut på den punkten hehe. Om inte annat så kommer jag åka till England. Inte för att studera, inte för att flytta dit utan bara för att komma bort för några dagar!

Gott Nytt År får jag väl passa på att säga också!
Hur såg erat 2013 ut? Länka gärna om ni skrivit på era bloggar, tycker det är väldigt intressant att läsa sånt här!

Simple Plan - Get Your Heart On! - The Second Comming

Simple Plan har kommit med nya låtar, väldigt bra sådana. Har saknat dem även om jag "upptäckte" dem för bara något år sedan. Mina favoriter är no Lucky One och The Rest of Uss, men de alla är verkligen jättebra. Älskar att de inte har ändrats från svart till vitt, om ni förstår vad jag menar. Vissa band har helt vänt blad, kolla på Bring Me The Horizon tillexempel. Haha, vi ska inte ens prata om One Direction? Wow. Tror jag får skriva ett inlägg om det där, de om några har lagt sig plattfall och spelat in något de inte borde spela in.
Men Simple Plan låter likadant som de gjorde för två år sedan, även om det säkert finns några ändringar vilket det nästan alltid måste finnas för annars blir det bara samma vilket inte är roligt i slutändan.


So give me a reason to keep holdin’ on
Something that makes me believe that my life’s gonna change
Seems like everyone else gets a shot, gets a break
I can’t wait for that to be me


I confess, I'm a mess
I'm perfectly dysfunctional
But I don't give a damn
If you feel the same
Let me hear you sing

Redigerad vs Oredigerad

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Har fått hem Photoshop CC, då mitt CS5 har dött totalt. Kan säga att det inte var något smart val att ladda hem ett photoshop till en dator som snart faller i graven. Det går otroligt segt att redigera, men det går om man bara vill och har tålamod att vänta i 10 minuter på att den ska lägga på lite kurvor. Jag skojar inte när jag säger att datorn snart ger upp!

Fotografering i studion

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Lånade Sara för en fotografering i studion till en skoluppgift. Tanken är att hon ska få ett "utbrott", vet inte om det syns i bilderna men jag bara totalt älskar känslan i dem. Tycker speciellt om sista bilden, ser ut som att hon brinner.
Sanningen är väl egentligen att jag hade en slutatid på 10 sek så det är hennes hår, armar och sånt som har blandat ihop sig.

Dagens låt - Face Down

 
Minnen, lagom mycket minnen. Satt och kollade igenom "discover" på spotify och så kommer The Red Jumpsuit Apparatus upp och omedvetande vilka de var så klickade jag in och det var den här låten man hörde. Sjukt längesen jag hörde den kan jag säga, men det är en väldigt bra låt.

Gör ändringar i innehållet!

Kommer göra en liten ändring här på bloggen.

Har äntligen fått kritik på vad jag gör bra och vad som kan bli bättre, både innehåll och utseende. Några små ändringar kommer ske i designen, när och hur vet jag inte men det kommer hända. Den största ändringen som kommer ske är att jag kommer stryka Vardag från headern, härdanefter kommer det inte komma upp några vardagsinlägg och inte heller några random om mina djur - förutom om något skulle hända som jag vill dela med mig av. Typ att Enzo vinner hopptävling eller att Tiara kan göra konster i vattnet. Nejmen ja, tror ni förstår.
Däremot kommer jag fortfarande slänga upp lite olika inlägg så som åsikter, serier, youtubers eller vad som. Men huvudinriktningen ligger på foto och musik!

Det är ganska snabbt som jag bestämde mig för det här men när jag tänker efter så har jag inget att skriva mer än någon gång ibland då jag slänger upp ett rörigt inlägg där jag uppdaterar hur min vardag ser ut just nu, hur roligt är det egentligen. Jag tycker personligen inte att det är speciellt jätteroligt att läsa sånt och ska jag gå efter er och statistiken så verkar inte ni tycka om det heller.

Så, tillsammans med er har jag nu plockat bort Vardag. Då gäller det bara att jag ska fotografera mer och även hitta bra och intressant musik att dela med mig av, ska väl inte bli så svårt egentligen. Jag ska även försöka slänga upp mer fototips och annat smått som kan vara intressant för den fotointresserade.

Ni får protestera om ni tycker att det inte alls är vad ni önskar. Jag är öppen för alla förslag!

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

The naked truthTvå helt oredigerade bilder (alltså inte efterbehandlade, redigerade blir de ju automatiskt i kameran men ah)
Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Patty Walters

Hej folks!

Mycket musik och lite bilder, men bilder lär komma imorgon då jag måste gå upp med tuppen och ut med kameran. Nä, nu skojade jag lite. Photoshop har fått för sig att sluta fungera, så otroligt irriterande, klarar mig inte utan mitt photoshop :c

Men här har ni lite goa covers av den underbara Patty Walters!


Story Of My Life är en helt okej låt, blir ännu bättre så här kan man säga.
Wrecking Ball, tja. Bättre än originalet iallafall.
Miles Away är en väldigt, väldigt bra låt av Memphis May Fire och det finns inget som någonsin kommer slå originalet på den men hans cover är inte helt dum alltså.
Och lite annat smått, grym kille alltså!

Dagens låt - No Parallels

 
Forget your feet and where they fall, lift your head, carry on.

No fear, just faith, no bit, just break the path and let it lead you.
Unknown, unblind, run free, run wild and leave behind what holds you down.

Heavy on our heels, the rocky ground we leave behind.

Vila i frid bästa du

Blenda var en underbar häst som hade sina dagar där hon var pigg och glad och andra där hon var seg och tjurig. Nu har inte jag träffat henne på två, nästan tre år men jag kommer ihåg henne som en av de bästa hästarna här i världen. Underbart go och sa aldrig nej till en liten mysstund.

Kommer ihåg hur uteritterna brukade vara lugna och trygga. Dressyren i paddocken hade sina dagar, men hon var oftast väldigt tung. Hoppningen var lite så där, bakbenen hängde inte alltid med och det blev bara kaos av allt. När hon väl ville så kunde hon, utan några problem!

Idag finns inte Blenda med oss längre. En blödning i hoven fick henne att somna in. Nu hoppas jag att du är där uppe och busar med Carmen!

Vila i frid bästa du ~
Bästa häst, du kommer alltid finnas hos oss!

Färgglada vattendroppar

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Spotify uppdatering + dagens låt

Jadu, mycket intressant det här då jag inte har lyssnat på tillexempel Therapy på säkert flera veckor? Rumors av The Devil Wears Prada lyssnade jag på typ en gång, haah!
Jaja. Här är låtarna jag lyssnar mest på just nu. Älskar The Ivory Tower av Adept. Älskar Adept otroligt mycket, och det har vi min kompis att skylla.
Memphis May Fire är ni väl bekanta med vid det här laget. Escape the Fate är inget band jag tycker om egentligen men de ligger i min spellista och de får ligga kvar.

December av Greeley Estates är väldigt mysig men också väldigt sorglig. Älskar Ryan's röst!
Lovar, ni kan lyssna på den utan att vara rädda för att de skriker, för det gör han inte i den här låten.


Nytt på bloggen

Som ni ser så har jag fixat lite färger och ändrat bilder i headern, en tomteluva hoppade in också. Jag är rätt nöjd med designen i övrigt så den får se ut som den gör för tillfället!

Iallafall, jag gick upp vid 7 imorse och tog bussen till Stenungsund. Visste att alla tåg var inställda men det stod att det skulle gå ersättningsbussar. Det roliga är att antingen så kommer de sent eller inte alls. Jag stod och väntade en bra stund innan jag gav upp och åkte hem igen, trodde jag skulle frysa ihjäl.
Så har legat hemma under två filtar och ett täcke hela dagen, fryser forfarande lika mycket som jag gjorde när jag kom hem vid halv 10. Helt galet kallt, både ute och inne.

Köpt biljett till All Time Low i Februari. Någon som ska dit? :3

 

Dagens låt - Until the End

 

I feel it growing stronger.
I'll live to die another day,
Until I fade away.

Tomt sa tomten

Här var det lite tomt ja.

Mitt liv består just nu av Supernatural, bara så ni vet. Men idag var en intressant dag.
Gick upp halv 6 för att åka till skolan tidigare och jobba matte, därefter hade jag en håltimma på 3,5 timmar för fotolektionen var flyttad från morgon till eftermiddag så jag satt då och fixade iordning uppgiften vi skulle redovisa och lämna in. 3,5 timmar senare kommer det någon och säger att det inte blir något fotolektion för läraren var borta. Tänk om jag då hade istället kunnat sova till 10, för att komma till skolan lagom till samhällslektionen men nä.
Får väl se det positiva i det hela, att jag faktiskt har gjort klart uppgiften (och gick på matten, ehe). Tror det är den första uppgiften jag har gjort klart lagom till deadline.

Har dessutom köpt biljetter till You Me At Six i Mars, fick precis veta att All Time Low kommer till Stockholm i februari. Två veckor innan YMAS, riktigt bra det här alltså. Men jag kommer köpa biljett till ATL iallafall, det som är bra är att jag hinner få pengar mellan ATL och YMAS. Vem jag ska gå med vet jag inte, orkar inte bry mig om det där då jag inte tänker låta två band bara få komma hit och jag inte få se dem. Såg i och för sig ATL i sommras, men ändå. YMAS är egentligen bara ett måste. Hihi, jag är glad men ändå inte för det kostar så otroligt mycket :c


Nikon D7000 + Nikon 18-15 f/3.5-5.6
Det här är vad vi håller på med på historialektionerna, eller inte. Sam (han som står upp) bara kom in helt plötsligt sådär ahah!