Konsert - Gothenburg Hardcore Fest

29 april | HTC One X+. Vi Som Älskade Varandra Så Mycket, Eldstad, Being As An Ocean, Tash Talk, Stick To Your Guns & Deez Nuts. Dödsknark, Young Mountain och Frankdown spelade också.

En mycket intressant eftermiddag/kväll. Började med att jag fick hjärnsläpp när jag skulle låsa upp sim-kortet så det slutade med att det låste sig, det vill säga att jag tappade internet och kontakten med omvärlden. Jag som inte åker spårvagn speciellt ofta sprang mellan hållplatserna och kollade vilken linje jag skulle ta, visade sig att den jag skulle ta var den som låg närmast men det var den jag kollade på sist. Värdelöst. Då är Stockholms tunnelbana mycket smidigare. Kom till Arena29 runt 15:30 då det första bandet (dödsknark) började spela. Varför jag var där så tidigt kan jag inte svara på, hade egentligen räckt att jag kom vid 19:00 då Being As An Ocean började spela då jag faktiskt inte tycker svensk hardcore är speciellt bra (ska skriva ett inlägg om detta) men att se Young Mountain, Eldstad och Vi som älskade varandra så mycket var lite kul ändå. VSÄVSM är mycket bättre live än på skiva, tycker jag. Träffade Sara, kompis från gymnasiet, och hennes kompis vilket var lite trevligt. Inte haft sällskap (någon man kände sen innan menar jag) på konsert sen Timbuktu förra året, vilket också var den enda gången jag hade sällskap under hela året haha - forever alone.


Btw. På Deez Nuts stod jag ganska nära utgången, ganska tätt med folk men det var ett litet mellanrum mellan mig och killen framför så folk såg det som en bra väg att komma ut/in. Folk, säkert ett tiotal, knuffade till mig, inte en enda sa ursäkta eller något liknande. Så kommer sångaren i Being As An Ocean och råkar nudda mig litegrann och han vänder sig om och säger "sorry". Vet inte om det är fel på svenskar eller om han bara var lite extra trevlig.
Men men.

Dödsknark - Nejtack.

Young Mountain - Tycker de är lite bra faktiskt, men bara lite. Inget jag lyssnar på dagligen men kan absolut tänka mig att lyssna på dem igen.

VSÄVSM - Som sagt, mycket bättre live än på skiva. Det blev något helt annat som också var så mycket bättre. Mycket trevlig spelning faktiskt.

Eldstad - Nah, men okej.

Frankdown - De stod ut ur mängden kan man säga, inte mycket hardcore där inte hah. Tur för dem och alla andra att jag lyssnar på sån musik, annars hade jag nog sprungit därifrån.

Being As An Ocean - Mycket bra band, ännu bättre live. Helt sjukt ändå.
Bästa låt: This Loneliness Won't Be The Death Of Me och The Hardest Part Is Forgetting Those You Swore You Would Never Forget.

Trash Talk - Neh.

Stick To Your Guns - Yaaas! Bästa ever. Så sjukt bra. Orkar inte. Stod i princip längst fram vilket jag inte brukar göra på såna konserter men nu kände jag att det var dags. Någon jäkla människa bestämde sig för att slänga sig ut i publiken när jag stod och filmade, jag såg att han gick upp på scenen, var på väg att ta ett tag om mobilen och fånga människan men hann inte och det gick som det gick. Annars var det riktigt trevligt faktiskt. Tyckte sångarens "tal" var mycket bra. Handlade typ om att hardcoren har funnits där för honom och sånt vilket man kunde relatera till.
Bästa låt: Kan inte låta bli att säga Against Them All. What Choice Did You Give Us? och Amber är också riktigt bra. Jag tycker om STYG alltså, väldigt mycket.

Deez Nuts - Nejtack. Jag tycker verkligen inte om när det låter som rap/hiphop fast med en jäkla massa gitarr och trummor.

 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromApr 29, 2015 kl. 5:45 PDT

 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromApr 29, 2015 kl. 5:38 PDT


Vååååår

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Det är vååååår mina vänner. Snart är sommaren här. Jag tycker om våren, allt får liksom ett nytt liv och man ser saker och ting utvecklas. Alla vackra blommor och all grönska är en dröm för en fotograf som mig. Så jag är ganska så nöjd med livet just nu, dessutom är det inte för varmt men inte för kallt heller. Helt okej!

Dagens låt - The Edge Of Tonight

It's a long way home when you're on your own and your only friends are the traffic lights, speaking in morse code.

Konsert - While She Sleeps

5 april | iPhone 5c - Hundredth, Cancer Bats & While She Sleeps. Oathbreaker var med också men tog ingen bild.

Tog mig typ 5 månader att bestämma mig om jag skulle gå på konserten eller inte. När de sa att Hundredth skulle med så tänkte jag direkt att jag skulle gå men tvekade ändå just för att jag inte lyssnar på de andra banden speciellt mycket även om jag tycker att WSS är riktigt bra. I torsdags kände jag att "vafan, kan väl lika gärna gå" och började lyssna på några av WSS låtar för att iallafall kunna sjunga med i några haha. Men tvekade enda in i det sista. Köpte biljett på lördag kväll och jag är otroligt glad över att jag faktiskt gick! Så bra. Trevligt folk också. Jag tycker om att gå på konsert i Göteborg, man vet vilka som kommer och man kan prata med de man såg förra gången. Åker man till Stockholm så känner man inte igen speciellt många och man blir lite vilsen.

Oathbreaker - Inte alls imponerad, usch. Tråkiga att kolla på också då man inte fick någon kontakt med bandmedlemmarna överhuvudtaget. Som killen bredvid mig sa "lite snack och mycket verkstad". De presenterade sig liksom inte ens haha. Men de får ju göra precis som de vill och tycker!
Bästa låt: ??

Hundredth - Åååh, jag älskar det där bandet alltså. Så bra live. Sångaren frågade "Vilka har sett oss tidigare" men jag hörde inte riktigt vad han sa, folk började räcka upp handen och så kopplade jag och sträckte upp handen typ 3 år senare och han bah "Thank YOU" och pekade på mig och jag blev typ "yayy". :D Hoppas de kommer tillbaka igen!
Bästa låt: Live Today, Carry On och Weathered Town. Tror iallafall de sjöng Live Today, minns inte riktigt haha!

Cancer Bats - Aldrig hört dem innan och tyckte inte det var jättebra, inget jag brukar lyssna på liksom. Sångaren lyckades dock roa mig litegrann även om jag mest stod i mina egna tankar.
Bästa låt: ?

While She Sleeps - Är mycket imponerad. Väldigt bra live faktiskt även om det inte är ett band jag lyssnar på till vardags. Kunde sjunga med lite iallafall haha. Fick lite energi och hoppade med i några av låtarna även om man stod vid sidan. Hade en sån fruktansvärd träningsverk i ben, armar, axlar och rygg från lördagen så höll på att dö men vad gör man inte. Idag är jag död, kan knappt gå.
Bästa låt: Four Walls, This Is the Six och Our Courage, Our Cancer.