Konsert - Northlane

23 oktober | HTC One M9 - Volumes och Northlane. Hellions och The Acacia Strain spelade också.

03:45 gick jag utanför dörren och min resa upp till Stockholm började. Åkte även denna gång med MTR Express och väljer dem framför SJ alla dagar i veckan. Var uppe i Stockholm 09:25 och jag hittade till T-centralen utan några problem, ett tecken på att jag är i Stockholm lite för ofta? Bodde som vanligt på Södermalm och visste alltså åt vilket håll jag skulle åka. Hittade vandrarhemmet direkt och gjorde mig av med min väska, då incheckning var tidigast 15:00. Tog mig ut på en shoppingtur. Hittade inte så mycket dock och jag hade extremt ont i benen efter att ha vandrat omkring i fem timmar. Landade därefter i sängen på vandrarhemmet och vilade tills klockan slog 17:30 och det var dags att ge sig mot Fryshuset. Det var typ tre pers där när jag kom en haltimme innan insläpp men ramlade snart in fler.

Inte jätteimponerad över supportbanden faktiskt. Jag är lite "allergisk" mot band som till exempel Hellions och Volumes, det blir lite "rap" av det hela och jag tycker inte det låter bra alls.

Volumes - Tycker om två av deras låtar, varför vet jag inte men de fastnade från förra gången jag såg dem live (om de spelade låtarna live vet jag inte, men lyssnade lite på dem innan konserten). De spelade bara en av dem live den här gången vilket gjorde mig lite ledsen men låten de spelade var Vahle och den är också favoriten av de låtar jag tycker om. Because reasons. Man märker att Sverige tycker om Volumes!

Northlane - Jag saknar ord. Det var för bra för att vara sant. Helt otroligt hur bra det var. Såg dem när de var support för Parkway Drive och då var ljudet lite halvt sådär, den nya sångaren hade precis kommit in i bandet och allt kändes lite skevt även om de lät riktigt bra då också. Men den här gången, sånt jäkla drag. Helt galet var det. Absolut en av de bästa spelningarna och framförallt den bästa spelningen på väldigt, väldigt länge. Hoppas de tar sig till Göteborg nästa gång!
Bästa låt: Älskar alla deras låtar, men Scarab (som jag också filmade) är en av favoriterna. Soma är nog favoriterna av deras nya låtar. Annars är ju Quantum Flux, Dream Awake och Masquerade väldigt mäktiga live!

 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromOkt 23, 2015 kl. 3:16 PDT


Konsert - Pianos Become The Teeth

2 oktober | HTC One M9 - Pianos Become The Teeth. Alliah och Milk Teeth spelade också men orkade inte ta någon bild på dem, hah.

Sista konserten som 19 åring, hade bara lite ångest den dagen men hade rätt kul ändå haha!
En mycket bra spelning, faktiskt mycket bättre än jag förväntade mig. Tycker om deras tidigare album mycket bättre än deras senaste, då de skriker mer på de äldre och i princip ingenting på det nya men det var bra ändå. Sångaren har en väldigt bra röst! Hade faktiskt sällskap på den här spelningen, vilket är helt otroligt och märker att jag ändå saknat att ha lite sällskap haha.

Nästa konsert blir Northlane i Stockholm (måste bara hitta boende, ehe). Därefter Den Svenska Björnstammen, eventuellt The Burial Of You and Me (beror på om jag känner för det just då, haha), Norlie & KKV och sist men inte minst The Browning (går dit för Capture The Crown). Känns alldeles lagom faktiskt. :)

Dagens låt - Left You Behind

He searched far and wide, under every stone, the more he walked the more he was alone.

Stick To Your Guns är ett av de band inom den här genren jag lyssnat på längst och nu var det ett tag sedan jag faktiskt lyssnade på dem. Såg dem live i april och inte lyssnat på dem sen dess, förrän nu. Ååh vad bra de är. Speciellt deras senaste album "Disobedient" är väldigt, väldigt bra.

The best cat in the world

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5 macro

Lunar eclipse

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Var uppe natten till måndag och fotograferade både supermånen och månförmörkelsen. Riktigt coolt måste jag säga. Månen är något jag fascinerats över sen jag var ett litet barn så detta var ju liksom rena julafton haha! Bilderna blev inte jättebra men bättre än inget antar jag :)