Konsert - Architects

26 januari | HTC U11 - Architects
 
Det här var en kväll som ligger riktigt högt på "bästa spelningar"-listan. När Architects gick ut med att både While She Sleeps och Counterparts skulle följa med på deras Europaturné fick jag direkt känslan att "det här måste jag bara gå på". Först tänkte jag åkt till London, men tyvärr fick jag inte med mig någon kompis till London men lyckades få med mig någon till Berlin så det fick duga. Spelningen i London var deras största konsert någonsin med över 10k pers, vilket är helt sjukt! I Berlin var vi inte mer än ca 5000 pers men det var mer än tillräckligt. Har aldrig varit på en sådan stor "metalcore" konsert innan, den här genren är ju inte så stor i vårt lilla land. I Göteborg fyllde de inte ens Trädgår'n som släpper in drygt 1000 pers, så det säger nog en hel del.

Det blev väldigt varmt, folk rökte inne så luften var sämst och man stod typ aldrig still så det var nästan så man drunknade i svett men annars var det helt otroligt bra. Alla band levererade och publiken var riktigt taggade på alla banden. Önskar nästan att man kunde gå på så stora konserter oftare, för det var något alldeles speciellt.

Counterparts - Såg de senast 2015 då de var förband till just Architects på Trädgår'n. Tyckte de var väldigt bra då och nu var de nästan ännu bättre. De verkligen levererade, hoppas att de kommer tillbaka till Sverige snart så jag kan få skrika deras lyrics igen.
Bästa låt: Typ alla? A Memory Misread är riktigt bra. Även Bouquet och Swim Beneath My Skin. Hela deras nya album är fantastiskt. Grät dock lite inombords när de inte spelade You're Not You Anymore. 

While She Sleeps - Såg dem senast 2015 när de spelade på Sticky i Göteborg. Det var då jag fick upp ögonen för dem. Minns att jag egentligen behövde gå tidigare då min sista buss gick innan spelningen var klar, men jag tappade bort tiden helt då de var så fruktansvärt bra haha. Så fick ringa efter skjuts.. Den här gången var lite utav en favorit i repris. De var så sjukt bra att tiden bara flög iväg, hann inte ens tänka på att ta upp mobilen för att fota/filma innan de var klara. Deras senaste album "You Are We" är också ruskigt bra och var väldigt nöjd med att de spelade många av låtarna från det albumet.
Bästa låt: Hurricane, helt klart. Men även Silence Speaks, Four Walls och Steal The Sun var bra live.

Architects - Sjukaste bandet live. Njuter lika mycket varje gång. Såg de första gången 2015, och då tyckte jag inte ens de var speciellt bra men fick ändå upp ögonen för dem och sen dess har de bara växt mer och mer. Enda nackdelen är att de har väldigt mycket blinkande lampor, en person med epilepsi tycker inte det är jättekul men det fungerade hyfsat ändå tyckte jag haha.
Bästa låt: Doomsday, helt klart. Gone With The Wind är också riktigt bra live. These Colours Don't Run och Naysayer är inte dåliga de heller.

Counterparts - A Memory Misread.

Konsert - Fall Out Boy

10 januari | HTC U11 - Fall Out Boy
 
Den 10 januari fick jag se ett av mina absoluta favoritband, ett band jag lyssnat på väldigt länge. Har aldrig sett dem live innan då de inte varit här i Sverige sen typ 2007. Fall Out Boy är ändå ett ganska stort band, men de hade tre klubbspelningar i Europa varav Stockholm var ett av stoppen. De spelade alltså på Debaser Strand, där det går in kanske en 750 pers, tror dock de skulle kunna fylla en lite större arena med några tusen pers. Det var lite speciellt att se dem på en såpass liten scen, men jag skulle gärna vilja se dem spela i en arena också då jag tror stämningen kan vara ännu bättre. Debaser Strand var kanske inte den mest optimala klubben för spelningar jag varit på men det fungerade. Lite tråkigt att minderåriga var tvungna att ha med sina föräldrar då stor del av publiken innehöll stela och tråkiga medelåldersmänniskor. Men bandet var ruskigt bra. Patrick har en fantastisk röst, även live! Sjukaste spelningen på länge alltså.

Bästa låt: Dance, Dance helt klart. Minns när jag såg Fall Out Boy spela den på en "klubb" i serien One Tree Hill, har sen dess velat se och uppleva låten live - och äntligen hände det! Men I Don't Care, Thnks fr th Mmrs och This Ain't a Scene, It's an Arms Race var riktigt bra live också. The Phoenix var också riktigt najs live!
 
 

Snöflingorna

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3,5

Gick ut och fotograferade i ungefär 20 minuter, kom tillbaka med strax över 300 bilder varav 2st var okej i skärpa osv. Ibland är man lite extra glad över att man faktiskt lever i den digitala världen, hade blivit väldigt dyrt och kanske framförallt svårt annars. Har aldrig fotat just snöflingor innan så det var nog största anledningen till varför det blev som det blev, vet att jag hade samma problem när jag började fota vattendroppar!

Skogen

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Svante & Oliver

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Svante och Oliver är inte alltid så samarbetsvilliga, de har inte blivit tränade på samma sätt som Tiara men idag var de faktiskt hyfsat duktiga och satt kvar även när jag flyttade på mig!