Typiskt mig #3

• Jag vänder upp och ner på hela mitt rum om jag inte hittar mobilen
• Tycker inte om att sova i ett rum utan drömfångare
• Börjar jag med någonting kan jag inte sluta förrän det är klart
• Kan sätta mig i sängen och sitta med huvudet mot väggen och somna.
• Letar överallt efter citat och gulliga meningar, i min mobil har jag massor med citat och meningar från internet, andra människor och mig själv!


Nikon D7000 + 18-105 f/3.5

Kaninhoppning

Har vart i Lilla Edet idag på kaninhoppning, tävling, både tagit lite bilder och tävlat själv. Tävlade bara en rakbana på 15cm, men det var våran första tävling så det fick fungera. Felfria och snabbast tid, fick en liten pokal.. hihi. Stolt över lilla Frosen! 

Fotograferade också lite, första gången jag fotograferar kaninhoppning och det var jättesvårt. Till skillnad från hästhoppning hoppar kaninerna väldigt mycket snabbare över och man är inte beredd när de väl ska hoppa osv. men men, gick inte speciellt bra, väldigt suddigt blev det då jag hade fokusen fel på de flesta bilderna. Så får det vara. :)


Nikon D7000 + 85 f/3.5 macro 

Typiskt mig #2

• Blir trött och irriterad om jag inte får lyssna på musik.
• Beroende av Linkin Park
• När jag blir trött på mobilen slänger jag den i golvet ;)
• Kan vakna mitt i natten och ligga och fundera på något i typ en timme och inte kunna somna.
• Kan sitta i timmar och leta efter hästar på blocket eller liknande.


Nikon D7000 + 85 f/3.5 macro

Typiskt mig

Tänkte köra en sånhär, "typiskt mig" där ni får sammanlagt 15 saker som är typiskt mig, fem i tre olika inlägg!

• Att vara knäpptyst bland folk jag inte känner speciellt bra, medan med folk jag känner kan jag inte hålla tyst.
• Ligga kvar i sängen 10 minuter innan jag går upp för skola och snart inse att det var dumt gjort.
• Kan ligga en hel dag och bara kolla på one tree hill, oavsett hur många gånger jag sett avsnitten.
• Tex. om man viker ett papper på mitten blir jag irriterad om man viker snett, eller om man sätter ihop tre bilder på datorn måste de ligga precis i samma höjd och med samma mellanrum emellan.
• Beslutsångest, har otroligt svårt att bestämma mig för en sak.


Lite fåglar till vänner

Hittade dessa på min lilla promenad jag gick för typ en halvtimme sedan. Lägg märke till de fyra fåglarna som sitter på en av stenarna!


Nikon D7000 + 70-300 f/4.5 G

KörsbärsblommaNikon D7000 + 85 f/3.5 macro

Fotografera vattendroppar

Fick en fråga på facebook för inte så längesen om jag hade några tips när det gäller att fotografera vattendroppar i slasken i köket. Tänkte direkt på att skriva det här på bloggen också efter att ha förklarat det för den människan som undrade.

Så, här kommer ett tips för alla människor som inte har världens dyraste utrustning. Inga externa blixtrar, inga reflexskärmar. Bara en kamera, stativ och objektiv!

1. Jag fyller upp en bytta med vatten, jag brukar använda mig av en blå bytta då jag tycker att det är den finaste färgen. Men vilken färg som helst fungerar också, man kan även ta något lock och använda någon bakgrund på något sätt men jag har inte testat det ännu.

2. Sätter kameran på stativet. Använder mig av stativet just för att kunna få ett bra fokus och för att bilderna inte ska få en massa rörelseoskärpa.

3. Jag sätter på kranen, bara lite så den ställer sig och droppar (gärna "snabbt" så man kan få med flera droppar i en bild om man så skulle vilja). Tar sedan en ljusblå smörkniv (fungerar självklart med vad som helst, bara det är lätt att se), håller den där dropparna hamnar i byttan och försöker hitta ett bra fokus. Tar hjälp av autofokus för att få en någolunda fokus och fokuserar lite själv det sista. Viktigt att man flyttar över från auto till manuell fokus när man tar bort smörkniven (eller vad det nu än är).

4. Fäll upp blixten och fixa med inställningar. Det är svårt att säga exakta inställnignar då det beror på ljus, färg osv. men jag brukar ha en iso på kanske 400, underexponerar en del (hehe, inget att rekommendera) och största bländaren (lägsta tal). Jag har kameran på läget A vilket gör att jag kan bestämma bländaren och det är guld värt.

5. Tryck på knappen och se vad som händer, allting kan hända. Bilden kan bli för ljus, mörk, brusig, tråkig osv. även dropparna kan bli lite missbildade och ibland trycker man av försent vilket gör att det inte blir någonting alls. Men det är bara att fortstätta. Jag brukar köra en sådär 200-300 bilder innan jag är klar!

Varför ska jag ha byttan i slasken?
Bra fråga, jag vet inte. Du kan ha den var du vill bara du får vatten från någonting, men jag tycker det blir bäst i slasken då det gråa, blanka (vad det nu än heter) lätt studsar ljuset från blixten och det lyser upp hela byttan och det blir ett trevligt ljus. Enligt mig då, sen är det olika från gång till gång.

Fotografera gärna i raw också om du har något program för att redigera raw-bilder. Det är helt underbart att kunna fixa en bild genom datorn om man skulle vilja ha lite blåare färg eller liknande.

Kanske hjälpte det någon, eller ingen. Jag gav iallafall tips och det är huvudsaken, inte ofta jag orkar sätta mig och skriva sånthär haha.Nikon D7000 + 18-105 f/3.5

En liten promenad

Tog mig en liten promenad idag med kameran för att se vad världen hade att ge idag. Inte jättemycket kanske men man märker att varje dag är en ny dag, nya saker kommer till och andra saker försvinner. Har även haft alla mina 4 systrar här och lite syskonbarn (inte alla däremot) så vi har grillat och lite så.

Nikon D7000 + 85 f/3.5 macro