Många år och många hästar

Jag vill faktiskt skriva lite om de hästar jag har ridit under mina år.

Red på ridskola i ungefär 6år tror jag det var. Skaffade mig sen en sköthäst, liten shetlandsponny med fång som behöve motion. Vi fick väldigt många, både bra och dåliga, minnen tillsammans. Vi gick verkligen igenom allt tillsammans. Bästa hästen jag någonsin ridit. Saknar henne något så otroligt.
Red henne i tre-fyra år innan jag blev allt för lång. Bara två år efter fick hon somna in.
När jag slutade rida Carmen skaffade jag mig en halvfoder häst (blev väl helfoder i och med att det i princip bara var jag som red honom), Cavat. En vild liten Welsh Mountain valack som trodde att han var en hingst.

Från provridningen ^
Det roliga var att jag rampade av honom på provridningen hah, han blev rädd för en cykel tror jag att det var och jag var allt annat än beredd och jag kommer inte ihåg speciellt jättemycket men ah. Regnade gjorde det iallafall och jag fastnade för den lilla gossen. Fin som han var.
Han såldes dock då ägaren inte kunde ha kvar honom eller vad det nu än handlade om. Även om han var hemsk då och då, speciellt uteritterna, så älskade jag honom något så otroligt. Jag skulle lätt kunnat utvecklas på honom, vi kunde utvecklats tillsammans. Tror väl inte att jag hade kunnat rida honom speciellt jättelänge i och med att jag fortfarande växte men yah.

Jag blev halvfodervärd på min systers nordsvensk. Jag, som var kanske något under 160, satte mig på en nordsvensk. Såg ut ungefär såhär.
Detta var dock under tiden jag red Carmen, kanske ni förstod då min syster står med henne där hah. Antar att vi hoppade den gången, bröt några bommar sådär. Hoppade Carmen också tror jag, hihi!
Jag växte lite, men bara lite. Ser fortfarande otroligt liten ut på henne haha. Men hon var en underbar häst. Syrran hade henne i fem år innan hon och min andra syster var tvungen att sälja hästarna. Insåg nog aldrig hur hårt det faktiskt tog på mig. Saknar båda två något så otroligt.

Red Nora då och då, inte ofta dock då det kändes som att vi inte riktigt kom överrens. Hade jag ridit henne mer hade det säkert gått bättre och jag lärt känna henne men ja. Syrran hade henne sen hon var två. Red Nora första gången när hon var tre år, kommer ihåg den dagen haha. Jag var väl runt 8 år och jag skulle upp på den där hästen. Jadu. Minnen (':

I nu läget rider jag två hästar, Scarlett och Skirnir.

Skirnir red jag även när jag var väldigt ung. Min kompis köpte honom under tiden vi gick på ridskolan (hon köpte honom därifrån tror jag och blabla). Kommer ihåg hur man turades om i ridhuset och man hade problem med att komma upp på hästen som var jättestor.
Nu är han bara en liten skitponny (;
Nej men han är jättego, verkligen. Det är skönt att rida en lugn häst, kunna rida ut utan några större problem. Scarlett har ju sina idéer vilket gör att jag inte kan slappna av på samma sätt.
 
Scarlett red jag första gången precis efter att Cavat åkte '09. Förstår ni känslan av att först sitta på en B-ponny till att sen sitta på en travare som tar världens kliv? Riktiga kontraster kan man väl säga.
Scarlett är en väldigt intressant häst. I paddocken är hon som en ängel, vi har utvecklats otroligt mycket tillsammans på bara några år. Red henne fram och tillbaka fram till '11 då jag började rida henne mer och mer. Nu rider jag ju henne regelbundet.
När jag började rida henne.
fyra år senare + att hon litar på mig på marken. Dock så slarvar hon lite i skritten, utav vad jag ser på bilderna min kompis tog. Är väl inte jättebra på att känna efter sånt där, men det brukar bli bättre längre in på ridpasset. Hon har blivit sån att så fort man tar i tyglarna så åker huvudet ner, får dra upp det ibland haha ):
Men vi utvecklas fortfarande, galoppen sitter inte riktigt ännu. Eller jo, klart hon kan galoppera men det är lite okontrollerat. Hon har blivit mycket bättre, nu ligger hon inte ner i kurvorna längre men det är fortfarande svårt för henne att lugna ner sig. Brukade galoppera ute och sen ta in det i paddocken. Har dock inte galopperat ute på ett väldigt bra tag, ett år skulle jag kunna tänka mig haha. Tror jag blivit lat, skrittar väldigt mycket när jag rider ut. Kan lätt ta en skrittur.

Annars har man ju ridit lite andra hästar sådär. Údi och Marina är två av dem. Marina red jag en gång tror jag, kanske två. Ena gången var iallafall när vi hoppade. Hon har en historia av att lyckas slänga av folk efter hindren men det brydde jag mig inte om utan ville testa att hoppa en häst som faktiskt kunde hoppa. Hon tog världens jätteskutt och jag hamnade glatt på marken haha.


Udi rider jag ju då min kompis inte kan rida honom. Antingen om hon är på skolan och har hästen kvar hemma eller vad som helst. Udi är en häst man kan arbeta med, på ett helt annat sätt än Skirnir. Udi har också väldigt underbara gångarter c:
 
Tror jag ska sluta här haha.
Har nu lånat lite bilder från folk, hoppas att de inte har något emot det.

Yatzy & Diza

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

One Heart/Million Voices

Tänkte ge er en spotify uppdatering.
Jag har totalt kärat ner mig i Memphis May Fire, We Came As Romans och Sleeping With Siren's nya album. Jag är dock förvånad över att det är mer WCAR än MMF då det känns som att jag typ knarkar MMF haha ):

Nytt i spellistan har jag Secrets, The Maine, Late Nite Reading, BriBry, Forever The Sickest Kids, New Empire (tveksam om jag tycker om dem dock), Masketta Fall, For All Those Sleeping, Ghost Town och alla Of Mice & Men's låtar.

heh, tyckte att ni ville veta det.
Sitter just nu och lyssnar på Linkin Park, tröttnar aldrig och kommer aldrig göra.

En låt ni måste lyssna på är One Heart/Million Voices av New Empire. Helt galet underbar låt.

Känslan när man

kommer hem och ser att världens bästa katt är tillbaka efter fyra dagar borta. (oj vilken bra mening det där blev)

 
Varit på liseberg med en kompis, härligt och så vidare.
Kanske kommer ta mig till Stockholm en fjärde gång i år. Se Bring Me The Horizon live, vill verkligen. Missade de när de var här i maj, vill inte missa dem igen. Dessa konserter alltså, älskar dem men inte bra för min lilla plånbok ):

new haircut

hejmänniskorjagharklipptmigdetärväldigtovanligtpunkt

nöjd är jag iallafall hieeehoo.

Måne och dimma

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Gick ut och gav kaninen mat, såg månen så gick och hämtade kameran. Sen såg jag dimman, yay. Insåg väl att jag hade kunnat byta objektiv så man kunde ställt sig någonstans så man inte fick med den vackra skylten som är mitt i sista bilden hah, men men. Klockan var typ 03:00 så skyller på det.

Uppdatering om mitt roliga liv

Vet att det var typ år sedan jag skrev här, men för att vara ärlig så har jag inget att skriva. Jag sitter i mitt rum och har ett väldigt socialt liv med mig själv och kaninen. Människorna på twitter också kanske.

Iallafall så var jag i stallet i tisdags, red Scarlett. Rider henne två gånger i veckan just nu, eller ah. Har gjort det i några månader nu. Red iallafall barbacka, tänkte att jag kunde träna lite på min balans, speciellt i traven. HA, lättare sagt än gjort. Hon är ju en äkta travare och att sitta ner i traven på en travare är lättare sagt än gjort kan jag säga. Hoppade omkring som en liten boll på stackars hästen som samtidigt försöker trava så lungt hon kan.

Men red Skirnir i onsdags, barbacka. Hade i och för sig ett eksemtäcke/flugtäcke (vet inte vad som är vad men han har eksem så yah) men det kändes ändå som att jag hade bättre balans än jag trodde. Töltade lite på en raksträcka, gick över till trav och sedan slängde han på några galoppsteg och jag satt där som helt vanligt haha. Oh well. Spettsig rygg har han iallafall, även Scarlett ugh.

I onsdags var jag med min syster, systerson och farmor. Fikade lite och sådär. Rätt mysigt faktiskt.
Och idag kom en annan syster med sina tre barn och var här hela dagen. Hade dock ont i magen och var trött så jag var väl inte jättesocial men det var trevligt iallafall. De där små bebisarna har blivit så stora, det är nästan läskigt hur fort det har gått. Tvillingarna fyllde två för någon månad sedan, galet.

Just nu ligger jag och kollar på Pretty Little Liars, väldigt förvirrande serie. Är på avsnitt 20 på säsong 3, har tagit mig igenom en hel del alltså. Så förvirrande, helt galet.

Och jag ligger samtidigt och tänker på vad jag vill köpa för tröja. Eller om jag vill ha en tshirt. När jag tänker tröja så tänker jag såna där sena sommarkvällar när man sitter ute och har grillat och allt vad det nu heter. Och så klart på vintern.
Och när jag tänker tshirt så tänker jag sommar, slippa ha en tjocktröja utan kan istället ha en lite förstor tshirt.
Har riktigt svårt att bestämma mig för att vara ärlig.

Ska klippa mig på måndag, när jag säger klippa mig så menar jag inte ta lite på topparna utan här ska skaffas frisyr. Vad det blir får ni veta någon gång i livet.

Vill också till liseberg, men det är otroligt svårt att gå dit om man inte har någon att gå med ohgod. mitt liv alltså.

Just nu längtar jag till Bruno Mars den 3e november, om man kommer dit. Skulle vara helt otroligt att faktiskt se honom!

Om jag ska ha tröja så är det de här de står mellan.
We Came As Romans har en lagom stor text på framsidan, och jag älskar färgerna. Och "we are the one true hope" är riktigt bra alltså.
Memphis May Fire tycker jag har lite för stor text på framsidan, men baksidan *dreggel*. Från deras bästa låt, Legacy som jag också länkade för några veckor sedan.
Dock så tycker jag bättre om MMF än WCAR men asså ååh.

Tshirt vet jag inte, har inte kollat så noga men älskar All Time Low's. Det som är med tröjor är att det ofta står lyrics, iallafall bra lyrics. På tshirtar är det ganska snålt med det tycker jag, finns väl de med lyrics på också men då tycker är det lite "fel" text. Ugh, jag vet inte.

SKIT SAMMA. :D

Fotograferat barn

Fotograferade lite barn i söndags! (:
Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Dagens låt - Legacy

 


20 days challenge - 16 things you do when youre alone


hoppar över 18 och 17, de är inte speciellt intressanta ändå.

16 things you do when you are alone

1. Lyssnar på onödigt hög musik
2. Sjunger onödigt högt hah
3. Springer runt med kaninen i huset
4. Sitter vid datorn
5. Spelar tvspel
6. Pratar med mig själv
7. Kollar serier med datorn till tvn
8. Sover
jag gör inget mer, hur ska jag kunna komma upp med 16st? nope, stannar här haha.

Bilder från tävling 15/6Matilda & Udi | Esmeralda & Juni.
Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6