Vår vår vår

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8 & Nikon 85 f/3.8 macro

Vår

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Vågar man verkligen säga att våren är här på riktigt? Tveksamt alltså. Men det är helt underbart ute just nu och jag trivs som fisken i vattnet. Tänk om det kunde vara vår året runt!

Fram och tillbaka till Skåne ...

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8
 
och där hittade vi denna sötnos vid namn Mister Fluff. Han är 8 månader och så sjukligt söt, nästan så jag avlider haha!

För hon har tagit studenten

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8
 
fyfan vad hon är bra! ;)

Ja, var på student idag. Lite roligt faktiskt. Det var Matilda som gick ut (Matilda & Udi ni vet haha!) och tja, insåg väl att det var ett tag sedan man var jättesmå och började i ettan på lågstadiet (vi kände varandra innan dess också).

Det var så nytt och jag visste inte alls vad jag skulle ta kort på så det blev väldigt få bilder tyvärr. Och detta blir den enda studenten jag kommer gå på då mina vänner tar studenten samma dag som mig.

Dagens låt - Shelter

 
Does the body rule the mind?
Or does the mind rule the body?
 
Ska se detta underbara band i Juni, längtar som fan. Hundredth är verkligen ett av de bästa banden.

Matilda & Udi #3

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Tror det här får bli de sista bilderna som kommer upp här. Kan sammanfatta det hela och säga att jag är riktigt nöjd med dem, alla faktiskt. Ljuset var helt underbart och allt var bara perfekt haha!

Kaninbebisar

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Fotograferade kompisens kaninungar, helt otroligt söta! Har aldrig tagit kort på något så smått innan (förutom dåliga och gamla bilder på kattungar) så det var något nytt. Hade lite kort bländare på den första gruppbilden haha.

Matilda & Udi #2

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Matilda & Udi

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Fotograferade Matilda och Udi igår. Riktigt roligt faktiskt. Redigering skedde på två och en halvtimme och då var det bara 300 bilder att gå igenom. Men jag totalt älskar lightroom, räddade många bilder på grund av att jag kunde sänka högdagar och ljus, skuggor och svärta. Utan det hade det varit totalt kört, som till exempel på bilden ovan. Hela vänster sida var svart. Mycket bra program det där.

Ni ska bara veta hur mycket jag har utvecklats sen den första fotograferingen som var 2011, ska slänga upp lite bilder tänkte jag så ska ni få se. Nästan så jag skäms lite över hur dålig jag var haha!

Enzo i ljustältet

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Fotograferade Enzo i ljustältet igår. Satte honom i ett påskägg vilket inte var speciellt populärt. Bilderna blev dock riktigt tråkiga så brydde mig inte om att redigera dem. Bilderna ovan har väldigt konstiga färger ser jag nu, både lila, grönt och blått - inte dåligt!

Säger iallafall glad påsk, oavsett om det är sent eller inte!

Norge

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8 & Nikon 85 f/3.5 macro.

Blev inte så mycket bilder, orkade inte ta mig ut ur bilen haha. Blommorna kommer från Sverige faktiskt, Norge hade bara en massa tussilago.

Gick igenom kameran igår då jag har starka funderingar på om den har problem med fokuset. Jag nämde att mina bilder blir väldigt under/överexponerade? Well, det var helt enkelt för att jag - av någon otroligt dum anledning - hade ställt exponeringen på -3. Inte konstigt att jag var tvungen att överexponera för att bilderna skulle bli normalexponerade, och inte konstigt att det blev helt konstigt i mitt huvud när jag skulle ändra slutartiden. Nu är det iallafall fixat och förhoppningsvis lyckas jag lite bättre framöver.

Recension: Sigma 17-50 1:2.8 DC OS HSM

 
Plus:
Det är skarpt och kvalitén på objektivet, bygget så att säga haha. Vissa tycker säkert att det är jättebra att det finns bildstabilisator (OS).

Minus:
Det är inte speciellt tyst, bildstabilisatorn gör ifrån sig ljud när man rör objektivet och man kan inte ha på autofokus och fokusera manuellt. Den manuella fokuset suger i övrigt, väldigt kort fokusring vilket är ett jättestort minus.
 

Innan jag säger något annat så kan jag säga att det är Sigma vi pratar om. Jag har bara Nikon på alla andra objektiv så det är kanske inte så konstigt att jag inte är jättenöjd. Behövde ett ljusstarkt normalzoom och detta var det enda som fanns inom min prisklass, hade jag kunnat så hade jag tagit ett Nikkor utan tvekan.

Sigma 17-50 är ett trevligt objektiv. Ljusstarkt och skarpt. Även rätt förvånad över kvalitén, trodde jag skulle få hem ett plastobjektiv i princip men det icke. Det är tungt och rejält, precis som det ska vara.

Är inte speciellt imponerad av varken fokuset eller bildstabiliseringen. Tycker den ger ifrån sig "hack" när den fokuserar, svårt att förklara men det är inte helt tyst och fokuset är inte direkt snabbt. Bildstabiliseringen fungerar men har varit med om bättre. Däremot använder jag inte bildstabilisering då jag tycker det förstör bilderna i och med att hela objektivet hoppar till när det är igång.
 
Att gå från 18-105 till 17-50 var riktigt jobbigt i början, visste inte vad jag skulle ta vägen när jag hade den på 50mm, men det var då jag upptäckte hur vacker världen är. Började ta bilder på 17mm istället, skitroligt!

Riktigt roligt objektiv!

Kostnad: 3690kr på Cyberphoto.
Finns till: Nikon, Canon, Pentax och Sony.
Rekomenderar objektivet till de som inte har pengar till att köpa ett objektiv för 11.000 och behöver ett ljusstarkt normalzoom.

Sista bilderna från Nordens Ark

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Nordens Ark #2

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

I brist på annat får ni fler bilder från igår. Själv är jag i Norge så detta är ett tidsinställt inlägg (precis som i princip alla mina inlägg då jag skriver dem mitt i natten nu för tiden haha). Kommer förhoppningsvis hem med en massa trevliga bilder!

Något jag stör mig på är hur dålig jag har blivit på att fotografera. Bilderna blir suddiga, under/överexponerade och allmänt konstiga. Kolla bara sista bilden, det är ett träd i vägen, tänkte jag på det när jag tog bilden? Nope. Nä, måste bli skärpning på det här för det är hemskt hur dålig man kan vara. Skojar inte, seriöst. Ligger en hel del redigering bakom många av mina senaste bilder just för att de är så fruktansvärda. Ni ska få se lite före och efter bilder någon gång. Suck.

Nordens Ark

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6
 
 Tog en tur till Nordens Ark med lite folk, riktigt mysigt faktiskt.
Jag är helt kär i Pudun som ni ser på andra bilden, så fruktansvärt söta så vill bara krama dem haha!
 

Jag har, som ni kanske ser, fixat med bilderna så de täcker hela inlägget. Jag är lat så orkar inte lägga upp alla bilder på nytt igen så det kommer se lite weird ut med de bilder som är mindre än vad själva content är, men ni får stå ut helt enkelt. Och texten är lite centrerad, det var lättare sagt än gjort så jobbar på att fixa allt det där haha.

Gamla bilder - Ny redigering

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Mina header genom åren

Min första header, 2012.
2012
2012
2012
2012
2012
2012
2013
2013
2013
2013
2013
2014
2014
 
Grävde lite i arkivet och hittade alla mina vackra header jag har gjort under åren. Är så otroligt glad över att man utvecklas och kan också se vad som är vackert och inte. Liksom vargarna och giraffen?? Nä, usch haha. Är nöjd med den nya, och den innan det, beskriver bloggen till tusen.
Vilken är din favorit?

Dagens låt - Do I wanna know?

 I dreamt about you nearly every night this week

me about arctic monkeys: what the fuck is this and why the hell do i like it?

Som ett barn på julafton

Camera raw + photoshop
Lightroom

Efter flera år av tänkandet "jag vill ha lightroom" så tog jag mig friheten att ladda hem en prov på 30 dagar. Det är helt underbart, kommer gråta floder när det försvinner!

Finkatt blir fulkatt

^ lite gult :$
Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

haha, fulkatt orkar inte med henne!

"Varför inte plusgymnasiet?"

Förvånad blev jag men frågan kom och jag känner mig tvungen att svara.

Anledningen till varför jag inte skulle rekommendera plusgymnasiet är främst över hur dåliga de är på att planera. De har ingen riktig kontakt med eleverna känner jag. Jag kommer gå ur gymnasiet utan godkänt i matte 1b på grund av dem. Hela tvåan väntade jag på ett svar ifall jag fick godkänt eller inte men fick bara svaret "det är ingen som har några uppgifter" och blabla. Sen kommer de i trean och säger att jag måste klara den här kursen, jobba en timma i veckan i ett häfte utan några exempeluppgifter. Nä, fungerar inte så känner jag. Det fanns ju en anledning till varför jag inte klarade kursen, varför inte då ta upp den anledningen till ytan och göra något åt det istället för att sätta mig vid bänken klockan 8 på morgonen med en massa siffror framför mig som jag inte har någon aning om vad de betyder? Visst kunde jag ge mig fan på det så det är inte bara deras fel, såklart.
 
Om vi ska ta in lite annat så tänker jag på scheman. Vi hade ett helt okej schema i ettan, tvåan var riktigt soft men nu i trean - då slänger de in allt de kan och lite till. Håltimmar är också bra, tydligen.
 
Sen klassen - Uäk typ. Har aldrig varit med om en så konstig klass. De är i princip som främlingar, jag vet deras namn men inte så mycket mer.

Ja, tänker inte sitta och skriva upp allt men jag skulle inte rekommendera någon till att gå där. Jag vet dessutom folk som blivit utfrysta och mobbade, så nä.

(kommentarer besvaras i kommentarerna om jag inte anser att det är en öppen fråga som kan svaras i ett inlägg så håll koll i inlägget ifall du väntar på ett svar)

3 facts about me

• Det finns inget så underbart som att gå på konserter.
• Jag skulle aldrig rekommendera någon att börja på plusgymnasiet i Uddevalla.
• Min största dröm är att bli frilansfotograf.

Fotograf: Evelina Byseke / Nikon D5000 + ?

Hur jag redigerar mina bilder

Jag fotograferar alltid i RAW, något annat finns inte i min värld. Har inte använt JPEG sen 2010 tror jag och jag tänker aldrig gå tillbaka. RAW öppnar upp så många möjligheter att förändra en bild och göra den till det bättre.
 
Före och efter redigering.

Använder mig av Photoshop CS5
Det första du gör är att öppna bilden i camera raw, rätt simpelt faktiskt.

Sen är det bara att fixa lite som du tycker passar för din bild. Jag har som standard att alltid kolla exponeringen och kontrasterna. Sen kan lite annat komma in, så som clarity och brightness (i brist på svensk översättning haha).
 
Därefter är det vitbalansen. Jag tycker personligen att vitbalansen är riktigt svår att få till ibland men jag brukar alltid sätta den på auto och se hur det blir, oftast blir det bra men det finns undantag och då får man dra lite som man själv tycker.
 
I kurvorna brukar jag testa mig fram faktiskt. Kan inte säga vad man ska göra och inte. Drar lite fram och tillbaka för att se vad som händer. Folk säger att man ska köra på det klassiska S:et, alltså dra ner skuggorna och höja högdagarna men i camera raw drar jag lite som jag känner för att sen ändra i photoshop.
 
Skärpa är något jag också alltid lägger på, hur mycket är lite olika från bild till bild men iallafall minst 20 men brukar gå upp mot 30-40. Brusredigering gör jag bara om jag har haft ett högre ISO än 400, även om min kamera klarar 1000 utan några problem så tycker jag att det blir bättre.
 
När du känner dig klar trycker du på Open Object så kommer du in i photoshop där jag har några steg som jag gör innan jag sparar bilden. Det första jag gör är att låsa upp grundlagret och duplicerar det (cmd/ctrl + J). Går sen in i levels (cmd/ctrl + L) för att kolla exponeringen. Om det går ut mot kanterna kan man lägga 7 i de mörka delarna och 248 i de ljusa, det anses vara en normalexponerad bild. Vet inte varför men det brukar bli bra haha!
 
Duplicerar lagret ännu en gång och går in i kurvorna (cmd/ctrl + M). Till skillnad från camera raw så brukar jag köra ett S för att få i ordning på exponeringen. Det är nu man ser hur bilden faktiskt ser ut och kan ändra mer än vad man kan göra i camera raw. Använder även kurvorna när jag ska ändra vitbalansen, men tyckte om den varma känslan i bilden så ville inte in och greja för mycket.
 
Till sist gör jag bara ett nytt lager, plockar fram min stämpel som jag har i form av en pensel och placerar den på ett bra ställe där den inte syns allt för mycket men ändå tillräckligt för att man ska kunna se vad det står.

Sen när jag ska spara trycker jag cmd/ctrl + I och ändrar resolution till antingen 300 eller 72. 300 om jag ska spara för utskrift och 72 om jag ska spara för webb. Jag sparar alltid först i PSD med alla lager utan logga, sen en i JPEG på 300 ppi utan logga och sen en 72 ppi med logga. Då slipper jag massa onödigt krångel om jag skulle få för mig att skriva ut bilden. Ja, jag är lat.
 
Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Jag vet inte om det här gav er något, men varför inte dela med mig när jag ändå redigerar bilder dag ut och dag in! Skulle ni vilja veta hur man gör en pensel på ett otroligt enkelt sätt?

Dagens låt - Keep Myself Alive

 I always ask myself, how could this darker cloud make me stronger now

Band & artister jag har sett live

A Day to Remember
All Time Low x3
Architects
Ashtenia
Asking Alexandria
Being As An Ocean
Birds In A Row
Blessthefall
Blitz Kids
Broadcast
Bullet For My Valentine
Bury The Evidence
Calvin Harries
Cancer Bats
Carnifex
Chunk! No, Captain Chunk!
Counterparts
Crown The Empire
Dead By April x3
Deaf Havana
Deez Nuts
Den Svenska Björnstammen
Eldstad
Eric Saade x5
Every Time I Die x2
Forgetting The Memories
God is an Astronaut
Green Day
Heart In Hand
Heaven Shall Burn
Hellions
Hundredth x2
In Flames
Johnossi
Kent
La Dispute
Less Than Jake
Like Moths To Flames
Like Torches x2
Maskinen
Memphis May Fire x2
Milk Teeth
Moonlit Sailor
Napoleon
Neverstore
Norlie & KKV
Normandie x2
Northlane x2
No Omega
Oathbreaker
Of Mice & Men
One Direction
Papa Roach
Parkway Drive x3
Pianos Become The Teeth
Rise Against
Rival Sons
Sabaton
Secrets
Stick To Your Guns
The Acacia Strain
The Amity Affliction x2
The Gaslight Anthem x2
The Ghost Inside
The Plot In You
The Script
Timbuktu x3
Touché Amoré
Trash Talk
Two Inch Austronaut
Vi Som Älskade Varandra Så Mycket
Volumes x2
We Came As Romans
While She Sleeps
Yellowcard
You Me At Six
 

I hate fans ...

Bullet For My Valentine, Bråvalla Festival 2013.

Bara jag som stör mig på fans? Jag menar, sånna som är verkligen "OMG I LOVE YOU SOOO MUCH". De är så otroligt irriterande och jag blir nästan arg.

Enligt dem kan man inte lyssna på ett band utan att veta namnet på alla bandmedlemmar. Man kan inte lyssna på ett band om man inte bryr sig om medlemmarna. Man får inte tycka om en bandmedlem om man inte lyssnar på bandet.

Jag förstår verkligen inte? Varför är det så känsligt egentligen? Jag lyssnar på över 100 band, har över 3000 låtar på spotify, det finns ingen chans i hela världen att jag ska kunna bry mig om alla medlemmar.

Nä. Fans är inget för mig.

Att jag själv har varit en riktig fangirl är en annan sak, det har liksom gått över och det är inget jag är speciellt stolt över.

Lite nytt på bloggen

Fick fixat ny header och lyckades även få headern som en länk tillbaka till startsidan, som jag kämpat med det haha! Nästa projekt är att få större bilder och få bilderna enda ut i kanten, får se hur bra det går.

Om ni ser något konstigt får ni mer än gärna säga till (förutom att bilderna i menyn inte ligger i höjd med content). Den är kodad i firefox.

Dagens låt - Beneath the Skin

 
Is our generation too blind to see true beauty lies beneath the skin?

Helt klart favoritlåten från deras nya album Unconditional.

Färg vs svartvitt

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

4 facts about me

• Jag är lite av en ensamvarg, trivs väldigt bra ensam men inget slår trevligt sällskap.
• Mat är fruktansvärt äckligt.
• Älskar att skriva, även om jag är rätt dålig på det.
• Om jag inte lyckas inom fotograferingen kan jag tänka mig att jobba med barn (1-4 år, sen börjar de bli jobbiga).

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Punk Goes 90s

 
Hands Like Houses gör låten riktigt rättvis, helt sjukt underbart!

haha vacker bild där ^
Även Chunk! No, Captain Chunk! har lyckats riktigt bra. Vet inte om det är för att man kan låtarna eller om det är för att man faktiskt lyssnar på banden i vanliga fall?

Memphis May Fire har också en låt, kommer inte ihåg vad den heter då jag aldrig hört den innan men de kan helt enkelt inte misslyckas. Vi har även Asking Alexandria, jag tål verkligen inte AA, de är så fruktansvärt dåliga.

Lyssnat på Punk Goes 90s Vol. 2? If so, vilken är din favoritlåt?

En promenad till havet

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Drog direkt till havet när jag kom hem, väldigt mysigt faktiskt. Gick runt lite för att få inspiration. Den var inte på topp kan jag säga, varit lite dåligt på den biten det senaste men jag gick därifrån med iallafall 100 bilder. Landskapsfotografering är verkligen inte min grej, det blir inte så bra och hittar i princip aldrig något jätteintressant att fotografera. Nä, macro och djur är vad jag tycker om. Sen får det bli lite landskap någon gång ibland!