Vattendroppar

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5 macro

Eller vattenstänk om ni tycker det passar bättre! Hade problem med fokuset så de vattendroppar jag lyckades fånga på bild blev väldigt oskarpa. Problemet låg antagligen i att påsen med vatten jag hade inte hängde speciellt stabilt så den flyttade lite på sig, vilket gjorde att ingen vattendroppe landade på samma ställe. Men några bilder blev det iallafall. Tycker det är ganska kul att fotografera just vattendroppar då man kan mixa med ljus och så vidare. När jag fotograferar så riktar jag den inbyggda blixten mot min reflexskärm som gör att ljuset studsar tillbaka på vattnet, riktigt snyggt. Istället för en blixt som kommer rakt på. Tog några sådana bilder också och visst blir det lättare att fånga droppen men nä, inte alls vackert.

Benyamin, Tywy & Mila

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.5

Bilderna på Benyamin är från hans födelsedag, eller ja dagen efter hans födelsedag. Och bilderna på kaninerna är från igår när jag bestämde mig för att flytta omkring på burarna och grejer haha.

My year in music

Visst är det intressant att se vad man har lyssnat på under årets gång. Tydligen så lyssnar jag på screamo, jag tycker dock att de flesta band placerar sig i antingen metalcore eller post hardcore men alla har vi väl olika syn på det där! Pinnacle av Blitz Kids förstår jag mycket väl att det är den låt jag lyssnat på mest då den gick på repeat i flera veckor. Banden efter årstiderna är helt enkelt för att de släppt nya album, tror jag. Att jag lyssnar mest på mobilen vet jag och även att jag lyssnar mest på lördagar vet jag också.

Konsert - Parkway Drive

30 november | HTC One X+. Northlane, Heaven Shall Burn & Parkway Drive. (Fick ingen bild värd att visa upp på det fjärde bandet, Carnifex).

Vaknade på söndag morgon med huvudvärk, en väldigt tät näsa och ont i halsen men aldrig har väl en förkylning stoppat mig från att gå på konsert. Jag var där onödigt tidigt. Två timmar innan insläpp men jag hade gjort en miss i planeringen och tog buss till Göteborg en timme för tidigt, meeen men. Kallt som satan var det iallafall.

Var där främst för Northlane och Heaven Shall Burn. Inget jättestort fan av varken Carnifex eller Parkway Drive men jag stannade där jag var (längst fram) tills jag höll på att dö av allt blinkande ljus samtidigt som man inte fick någon luft + ljud som höll på att spränga huvudet. Fick iallafall se de första 40 minuterna av Parkway Drive, alltid bättre än inget!

Northlane - Mycket bättre än vad jag kunde hoppats på. Det man hörde av deras nya vocalist var riktigt bra. Tycker seriöst att han är otroligt bra och passar bandet perfekt. Jag vet inte vad det var men man hörde honom knappt, vilket sög riktigt mycket. Hoppas att de kommer tillbaka snart igen!
Bästa låt: Deras nya Rot är grym, främst för att den passar den nya sångarens röst, men annars är ju Quantum Flux något speciellt!

Carnifex - Meh

Heaven Shall Burn - Jag brukar normalt sätt inte gå på "såna" konserter utan jag håller mig till de lite "lugnare" posthardcore och liknande men fan vad bra de var. Är en av dem som inte hör ett skit av vad de sjunger när de skriker sådär men det gjorde mig ingenting för det var lika bra ändå!

Parkway Drive - Meh. De är fruktansvärt bra live, det kan jag inte säga annat om, och Sverige do love Parkway Drive. Men det är inget band jag lyssnar på till vardags. Även om jag lyssnar på liknande band så har jag aldrig riktigt funnit det "magiska" med dem som det finns i många andra.


Förresten, insåg att jag inte har några konserter planerade förrän i mars nästa år!! Jag lär ju få panik om bara någon vecka. :((