Sigma 17-50 f/2.8

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5
Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Fick hem mitt objektiv idag, som jag väntat!
Jag kan inte säga något om det än då jag inte riktigt har testat det men kan säga att jag verkligen inte tycker om varken sigma eller tamrons fokusering. Det rör på sig när man fokuserar, och hoppar när man fokuserar manuellt. Förstår inte alls, sjukt dåligt.
Återkommer imorgon, eller i helgen!

Hans Zimmer

Finns det något så underbart som soundtracks av Hans Zimmer? Helt galet grym är han, spelar ingen roll vilken film det än är - lika bra ändå. Även om de till Pirates of The Caribbean är kanske något bättre, eller ja. Han har även gjort till Spirit - Hästen från vildmarken. Finns nog inga så underbara låtar som det finns i den filmen, med eller utan röst.
Och gamla goa Drink Up Me Hearties Yo Ho (;


Vilken är din favorit Hans Zimmer soundtrack?

Yatzy

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.6-5.6

Dagens Låt - A Shipwreck In The Sand

 
Once upon a time
Before the lakes and rivers were polluted
Before the animals were poached to extinction
And before man had destroyed the earth's atmosphere
There was a great ship.

This vessel was to venture into new waters
To find new resources, to make life easier and more enjoyable.

Veckans band - Set It Off

Set It Off
Ett amerikanskt poppunk band

Bandmedlemmar
Cody Carson - Vocals
Dan Clermont - Guitar, backing vocals
Zach DeWall - Guitar
Austin Kerr - Bass
Maxx Danziger - Drums

Bästa skiva/ep or whatever
Cinematics

Bästa låt
Dream CatcherJag var lite tveksam till en början då de låter lite annorlunda. Fick en känsla av Black Veil Brides och såna konstiga band som ingen lyssnar på.

Men har bestämt mig att jag tycker om dem och ju mer jag lyssnar, destu bättre blir de haha. Älskar deras texter, låtarna är helt underbara. Breathe In, Breathe Out är riktigt bra - lyssna!

Benyamin i snön

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Inte alls nöjd med bilderna. Eller ja, hade det varit jättebra skärpa från början hade de varit helt okej faktiskt men måste lägga på skärpa (mer än vad man bör göra) och bilden blir brusigare än vad den redan var. Tror fortfarande inte att objektivet är helt okej när det gäller fokus, lite tröttsamt faktiskt. Ska göra ett test och se vad som händer, 18-105 är ett otroligt bra allroundobjektiv så vill inte att det ska bara få stå när jag nu snart kommer köpa mig ett nytt ljusstarkt normalzoom.

Mayday parade - Miserable At Best (Crowd)

 
Detta är något bland det mest underbara jag någonsin hört. Var i och för sig med på Green Day's Boulevard Of Broken Dreams på Bråvalla Festival vilket var i princip detsamma men wow.

"Tanken att hoppa av gymnasiet har kommit allt oftare"

 
Det här är långt ifrån det jag egentligen borde skriva om men känner att jag måste få det sagt.

Jag gick in genom Plusgymnasiets dörrar med förhoppningar, glädje och framförallt - förväntan. Jag var så otroligt förväntansfull över vad som skulle hända, hur allt skulle fortsätta. De första veckorna var bra, de fungerade helt enkelt.

Ettan var helt okej faktiskt, allt var nytt och jag hade motivationen uppe att fortsätta och dessutom motivation till att plugga. Det var i tvåan som allt föll, det blev tråkigt. Har nog aldrig haft så tråkigt i hela mitt liv. Dagarna bara rullade på, samma visa varje dag. Hade ingen motivation till något och allt bara föll.

När jag ser tillbaka på de här tre åren så önskar jag att jag hade sagt ifrån med en gång för det här har minst sagt varit plågande. Hade inte kunnat byta skola i ettan då jag läste upp 9ans matte, men hade säkert kunna byta skola i tvåan.

Tanken att hoppa av har kommit allt oftare. Kände i början av tvåan att det aldrig kommer gå, att jag aldrig kommer klara mig till slutet och kanske borde jag ha lyssnat på mig själv. Nu sitter jag här, sista terminen med alla uppgifter från höstterminen efter mig. Även några uppgifter från tvåan och en hel kurs från ettan. Allt detta ska jag fixa på en termin, hah. Good luck typ.

Varför jag upplever det så här är inte på grund av skolan, den är helt okej utan det är klassen. Jag må inte vara den mest sociala av de alla men har aldrig träffat en så tråkig (och uppdelad) klass, sorry om någon av er läser det här men the truth hurts. Har en kompis i klassen, nästan rekord ju. Vad gör jag då om hon är borta? Jo, traskar runt för mig själv och mår ännu sämre.

Nä, gymnasiet har inte varit frid och fröjd. Skulle nog vilja se det som de värsta åren i mitt liv. Det positiva är väl att jag har fått mer erfarenhet inom fotografering och att min engelska har blivit bättre.
Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5
 

Ett färgglatt paraply

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Tog mig ut på en liten promenad med mitt paraply, svinkallt var det. Planen var att min kompis skulle kommit så jag fick fotograferat till mitt gymnasiearbete, men hon hörde aldrig av sig (suck) så jag ligger nu helt enkelt efter i mitt schema och jag måste även komma på en ny idé. Vet inte hur det ska gå till men får väl ta fram min kreativa sida, hm.

Veckans band - Hands Like Houses

Hands Like Houses
Ett rockband från Australien, formades 2008.

Bandmedlemmar
Trenton Woodley - lead vocals
Matt Cooper - lead guitar
Alexander Pearson - rythm guitar, backing vocals
Joel Tyrrell - Bass, backing vocals
Jamal Sabet - Keyboard
Matt Parkitney - Drums

Bästa skiva/ep or whatever
Unimagine

Bästa låt
No ParallelsDe har ett underbart sound och sångaren har en helt otrolig röst. Det står på wikipedia att de också spelar post-hardcore, kan inte riktigt hålla med om det men vissa låtar är "tyngre" än andra. Deras första album (Ground Dweller) har ett mycket tyngre sound än vad deras senaste är (Unimagine), tycker jag iallafall sen om det är sant eller inte vet jag inte. Varför jag föredrar Unimagine före Ground Dweller vet jag faktiskt inte, då jag är kär i det tyngre soundet men antar att vi alla behöver lite lugn i vår vardag!
De har tydligen också en låt med Matty Mullins från Memphis May Fire, det var mer än vad jag visste. Mycket bra låt faktiskt, Watchmarker heter den.

Det här är ett band alla borde lyssna på, om inte annat ge en chans. Det finns så många band där ute som skriver låtar om något helt random, tycker att Hands Like Houses har en helt annan typ av mening i sina texter. Nästan så de går över både All Time Low och Memphis May Fire, men bara nästan.

Två bilder

Nikon D7000 + Nikon 18-105 f/3.5-5.6

Kommande konserter

Sedär, har nu bokat boende, köpt tågbiljett och konsertbiljett. Är helt enkelt redo för att åka till Stockholm den 18 februari för att se All Time Low!
Har även biljett till You Me At Six, hur det löser sig märker vi väl, dit ska jag iallafall.


Veckans band - Yashin

Tänker ta upp Veckans band/artist igen, nu känns det lite annorlunda. Jag är villig att hitta nya band och dessutom väldigt villig att dela med mig utav de jag lyssnar på. Lyssnar inte bara på skrik hit och dit, så tror nog ni alla skulle kunna hitta något att lyssna på! (;


Yashin
Ett post-hardcore / metalcore / alternative rock (enl. wikipedia) band från Skottland, formades 2006.

Bandmedlemmar
Harry Radford - "clean vocals" (... ren sång?)
Kevin Miles - "unclean vocals" (dvs skrik och sånt)
Paul Charles Travers - Gitarr
Andrew McShane - Basgitarr, backgrundsångare
David Beaton - Trummor, "percussion" (vad det nu än är, något slagverk av något slag haha)
Connor MacLeod - Gitarr

Bästa skiva/ep or whatever
Put Your Hands Where I Can See Them.

Bästa låt
Stand Up.


De skriker inte i låten. Gråter varje gång jag lyssnar på den!

De har gjort lite covers också, Everytime - Britney Spears och One Step Closer - Linkin Park är två av dem. Riktigt bra faktiskt, när jag hörde One Step Closer första gången så blev jag väldigt förvånad. Det var liksom något helt nytt på en väldigt bra låt, gjord av ett väldigt bra band. Det fungerade inte riktigt, men lärde mig att kunna lyssna på det och idag har jag accepterat det och tycker faktiskt att det är riktigt bra!

Yashin är ett väldigt bra band, det är nästan lite galet hur bra de är. Totalt älskar dem. Tycker du om Post-hardcore, tycker du om Yashin. Just sayin'.

För er som inte tycker om skrik har jag tagit ut de låtar där de inte skriker!

Runaway Train (album)
Make It Out Alive (acoustic)
New Year or New York (acoustic)
Let It Go - acoustic (Otroligt bra låt, lyssna!!)

We Created A Monster (album)
The Game
This Is The Time Of Our Time

Revolution (album)
Heroes Alive In Us Yet (acoustic)
Stand Up (acoustic)
Black Summer (acoustic)

Put Your Hands Where I Can See Them (album)
Stand Up
Tonight We Dance (acoustic)

Lizzie & Wilma

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5

Tog faktiskt med mig kameran till stallet igår, av någon anledning. Här är två av bilderna, de enda bilderna som blev någolunda bra. Jag har lite svårt att bestämma mig för färg eller svartvitt, så ni får båda!

(tror den svarta hästen heter Wilma, med W. Inte säker dock haha)

Ny blogg

Jag har, med en annan tjej vid namn Amalia, skaffat en blogg med inriktning på hästar och vardag. I och med att jag strök vardag och lite sånt här så är det rätt gött att ha en annan blogg att skriva det på, dessutom får jag skriva ner och komma ihåg ridpassen - mycket bra tycker jag!

Så, kika gärna in.
mariders.blogg.se

 Bara för att jag tycker att bliden är så söt (; HTC One X+

One Direction - Midnight Memories

Sa att jag skulle skriva om One Direction, well. Here it comes!
 
Jag tycker fortfarande att de är otroligt underbara och jättehärliga som personer, men deras nya album är inte det bästa de har gjort. Jag tycker att Take Me Home är deras bästa skiva, förstår att de testar nytt och det gör alla band. Tycker det är bra att de gör nytt, så det inte blir samma år efter år. Men jag tycker det är otroligt synd att de bara massproducerar, de skriver inte ens hälften av låtarna och det blir helt enkelt mer ett plattfall än något annat. Varför stressa sönder sig för att göra skiva efter skiva, år efter år? Varför inte då ta något år till att gå på tour, skriva lite själva kanske och sen året därpå in i studion när de har TID men nä. They're way too cool for that.

Well, nu ska vi inte vara allt för negativa. Som jag sa så tycker jag fortfarande om dem, det är inte så konstigt som det låter även om det kanske låter jättekonstigt. Hey jag lyssnar på Motionless In White och One Direction, what about you?

Let's see, Midnight Memories. Jag har faktiskt bara lyssnat på albumet några få gånger så jag kan inte säga så jättemycket egentligen, utan går igenom låtarna nu som de kommer. Orkar dock inte analysera dem, utan bara tar det jag hör.

Best Song Ever - Väldigt bra låt faktiskt, videon är den bästa de har gjort haha.
Story Of My Life - Alla säger att det här är en dunder hit, men frågan är - är det verkligen det?
Diana - Albumets bästa låt kanske?
Midnight Memories - Vad tänkte de på? Tror nog det är albumets sämsta låt.
You & I - Rätt gullig låt, hihi.
Don't Forget Where You Belong - Ändrade min åsikt, det här är albumets bästa låt. Helt underbar. Lite tjatig men det fungerar efter att man har lyssnat på den ett tag och den mest bara flyter genom!
Strong - Här var det mörkt och tyst, rätt skön refräng ändå - både lyrics och melodi.
Happily - Vad är det här? WE ARE ON FIRE, WE'RE ON FIRE NOW, WE ARE ON FIRE, WE'RE ON FIRE. haha wow.
Right Now - Jag känner igen det här, kan någon hjälpa mig med vilken låt det är? I vilket fall som helst så är den rätt go, faktiskt.
Little Black Dress - Bra låttitel, eller? Åh gud, vad är det här?? Finns det någon som faktiskt kan säga "åh, bästa låten ever. Kan relatera till 100%"?
Through the Dark - Näst bäst låt, helt klart.
Fan vad många låtar det var på det här albumet då, sigh. Hata mig inte för att det blir ett långt inlägg, hehe.
Something Great - "Is it too much to ask for something great?", yes, yes it is. Stop.
Little White Lies - Jag slår vad om att det här är en låt om typ någon "playing games". *sätter på låten* Ledsen att jag kunde säga det på bara låttiteln, "you like playing games"
Better Than Words - Ugh, orkar inte längre.
Why Don't We Go There - Tror jag faktiskt har tröttnat på alla dessa kärleks låtar.
Does He Know? - Rätt söt låt, ändå.
Alive - Hjälp mig här också, vilken låt är det? Känner igen den så otroligt mycket. Först tänkte jag, Alive - hm, låter intressant. Hörde melodin och blev väldigt förvånad. De första raderna var rätt okej, men sen bah "I don't know why I wanna be with every girl I meet.", liksom va?
Half a Heart - Omg, sötaste låten ever. *snyft*Några One Direction fans här? Favoritlåt från Midnight Memories? Har inte uppdaterat mig så mycket om det här på senaste tiden så skulle vara roligt att höra andras åsikter! :D