Palmitos Park (Gran Canaria) #3

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Palmitos Park (Gran Canaria) #2

Nikon D7000 + Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Konsert - Yellowcard

25 mars | HTC One X+ - Like Torches, Chunk! No, Captain Chunk!, Less Than Jake & Yellowcard.

Andra dagen i Stockholm. Har varit på Fryshuset innan så vet vart det ligger och hur man tar sig dit. Blev att åka tunnelbana i typ 3 min och sedan tvärbana i 20 min, lika trevligt varje gång. Jag kom dit vid typ 15:40 och då var det hela 5 personer där! Lite förvånad faktiskt men om det är något jag har lagt märke till så är det att poppunk och poppunk är inte samma sak och har inte samma fans. Förra året på YMAS kom jag dit vid kanske 13-14:00 och fick ett nummer runt 30 haha.

Like Torches - Såg dem när de var support för Memphis May Fire förra året och jag minns då att jag sa att jag tyckte de var helt okej och att jag skulle börja lyssna på dem. Jag började inte lyssna på dem, men de var lika bra live nu som då. Däremot drog de fler göteborgsskämt förra gången, de gjorde ett tappert försök i onsdags men det var bara några få själar som skrattade. Haha, mycket trevliga människor. En låt satte sig rätt så rejält från första gången jag såg dem så jag kunde iallafall sjunga med litegrann!
Bästa låt: ?

Chunk! No, Captain Chunk! - Så bra. Jag kan inte sätta ord på hur bra det var. Tycker att vocalisten, Bert Poncet, är så fruktansvärt bra. Dessutom tycker jag om deras musikstil som är lite av allt möjligt. Lite likt A Day To Remember men tycker C!NCC! är så mycket bättre. Deras breakdowns är helt otroliga. Orkar inte. Så otroligt glad över att jag fått sett dem live och hoppas över hela mitt hjärta att de kommer tillbaka. Efter konserten gick jag till deras merch och snackade lite med sångaren. Trevlig liten kille haha!
Bästa låt: I Am Nothing Like You

Less Than Jake - Inget jag tycker är speciellt bra alltså. Men visst, de bjöd på något jag aldrig sett innan. "Hey, are you okay? You sneezed. Are you okay?" "You have great hair, come up here!" "Anyone had their heart broken recently?" *någon räcker upp handen* "Come up here, let's talk about it". Väldigt roliga och det hände något hela tiden.
Bästa låt: ?

Yellowcard - Bandet jag sa "Vafan är det här för skit?" när jag började lyssna på sån här musik för typ fem år sedan. Jag skojar inte. Hade lagt in några av deras låtar i min spellista men tillslut blev det att jag tog bort dem för det lät fruktansvärt illa. Började dock lyssna på dem igen för kanske två år sedan nu så är glad över att jag fick chansen att se dem live! Mycket bra är de, även live.
Bästa låt: Only One och Ocean Avenue. Men tycker verkligen om alla deras låtar.

Jag är glad över att jag tog två dagar i Stockholm för att gå på två konserter. Hade jag valt så hade det blivit Yellowcard och då hade jag missat The Script vilket jag är otroligt glad över att jag inte gjorde. Mycket bra avslut på mars månad.

Måste bara dela med mig av min otroligt fina torsdag. Hade satt klockan på 08:30 för att jag skulle få en lugn och fin morgon med frukost på hotellet och allt sånt där. Vaknade 10:08 och insåg att det var en halvtimme kvar innan tåget gick mot Göteborg. Bara att byta om och slänga ner allt i väskan, checka ut och springa till t-banan. Jag glömde mobilladdaren men hotellet är snälla och skickar ner den till mig så slipper köpa en ny, igen!

Det jag tycker är roligast är att jag satte på mig skorna, tänkte "nej, jag måste ha strumpor" och gick ur skorna igen, satte på mig en strumpa på ena foten men glömde den andra. Kom på detta när jag stod på tunnelbanan ungefär 7 minuter senare "men ... jag har bara en strumpa på mig".
 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromMar 25, 2015 kl. 5:12 PDT

 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromMar 25, 2015 kl. 5:20 PDT


Konsert - The Script

24 mars | HTC One X+ - Tinie Tempah & The Script.

Åkte upp till Stockholm tidigt som satan på tisdagen. Gick upp 02:30, efter att jag sovit i ungefär 1,5 timmar, och 06:05 började resan till Stockholm från Göteborg. Åkte med MTR Express vilket var som vilken tågresa som helst, något obekväma säten (lite små, kunde inte göra det bekvämt utan fick sitta rakt upp och ner med fötterna på golvet) men annars så! Kom fram i tid och sånt så inget att klaga på. Alltid lika intressant att ta sig ut från centralen, men tillslut hittade jag till t-centralen. Började dock med att jag åkte åt helt fel håll, haha! Löste sig det också och som vanligt när jag ska ta mig till hotellet så går jag en omväg på ungefär 10-15 minuter. Bra är väl det, då får man se sig om lite och ser vad det finns för affärer och grejer i närheten. I vilket fall som helst så fick jag checkat in och allt sånt där. Ett litet men trevligt rum. Drog ganska så direkt till Globen och Annexet. Fick nummer 34 på handen och satte mig ner, ungefär 7 timmar till insläpp. Har aldrig varit med om att man fått nummer på en sådan stor konsert så det var riktigt bra, tyckte både vi och vakterna. Blir en lite bättre ordning på det hela dessutom gällde numrena även när man kommit in foajén.

Själva konserten var helt otrolig. Tinie Tempah var support, inte speciellt imponerad då jag inte tycker sån musik är speciellt bra. Men The Script, shit alltså vilken kväll! Stod på andra raden längst fram, det var inget tryck överhuvudtaget och allt var bara så lugnt och skönt. Däremot var ju publiken dominerad av tjejer så man blev halvt döv av bara det. Jag fick äntligen gå på en riktig konsert med ett riktigt ljud och ljus. Bara stod och njöt över hur bra ljudet var. Ljuset var också riktigt snyggt. De lät bra, fruktansvärt bra live. Nä, absolut en av de bättre konserterna jag varit på.

Bästa låt: If You Could See Me Now och The Man Who Can't Be Moved tror jag.
 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromMar 24, 2015 kl. 4:37 PDT


Konsert - Of Mice & Men

18 mars | iPhone 5c. Volumes, The Amity Affliction och Of Mice & Men.

En mycket intressant och minst sagt händelserik kväll. För det första kom jag dit 4 timmar innan insläpp, satte mig i kön och lyssnade på lite Yellowcard för att peppa. Folk från både höger och vänster försökte få kontakt med mig och social som jag är *host* så förflyttade jag mig både för att snacka med folk som satt till höger om mig och sen lite senare för att snacka med folk som satt vänster om mig. Fick tiden att gå lite ändå men när man väl snackat klart om konserter och bandet man ska se så finns det inte så mycket kvar att prata om. Vi alla stod dock på samma ställe på konserten så de ryckte tag i mig ibland och undrade om jag var okej (har en förmåga att se fruktansvärt deprimerad och ledsen ut, haha!). Snällt och trevligt folk. Sen finns det folk som super sig riktigt fulla och har inga gränser överhuvudtaget, fanns en sådan människa och denne var seriöst riktigt jobbig. Vakterna tog dock bort denne så allt blev frid och fröjd tillslut. Jag måste få klaga på folk som sätter sina armbågar på mina axlar. Varenda jäkla konsert. Jag förstår verkligen inte. Ja, jag är i en jättebra höjd för dig att ha dina armbågar på mina axlar men jag har inte all ork och kraft i hela världen att hålla uppe både dig och mig så stop it. Försökte liksom sjunka ner men de seriöst följde efter.

Volumes - Hade aldrig lyssnat på dem innan mer än på väg ner mot Göteborg då jag lyssnade på en låt eller två. Tyckte de lät riktigt bra men när de väl steg ut på scenen blev jag riktigt chockad. De såg lite "rappiga" ut och lät väldigt "rappiga". Fick en "yo" känsla haha. Inte så bra med andra ord.
Bästa låt: ??

The Amity Affliction - Det var här en av tjejerna jag snackat med tidigare drog fram mig så jag hamnade på andra raden och jag taggade till rejält. Åh, vad bra TAA är live. Helt sjukt. Vi skrek "SÅ JÄVLA BRA" till varandra och fortsatte sen sjunga med. Jag släppte verkligen allt och bara körde, all min energi tog slut när de var klara men jag stod kvar där jag var (tog dock några steg bakåt) tills OM&M steg ut.
Bästa låt: Alla, verkligen alla. Pittsburgh är däremot riktigt bra.

Of Mice & Men - Två låtar tror jag och sen gick jag därifrån, skrikande tjejer var det fullt av. Ställde mig längst bak och hade det jättetrevligt! Tänkte "fan, nu måste jag fånga en ny bild till headern" men mobilen klarar verkligen inte av det, iallafall inte ifånen som suger totalt. Så misslyckades rätt rejält på den punkten. Gick längre fram när de började spela "Another You", fällde en liten tår och gick sen bak igen. Den låten har jag lyssnat sönder just på grund av fina lilla Sofia, riktigt mäktigt att se den live.
Bästa låt: Another You, Would You Still Be There, You're Not Alone och Public Service Announcement. (Ja, deras nya låtar. Tycker dock inte de är speciellt bra de heller men bättre än de gamla.)

Gick ifrån Trädgår'n ungefär 22:40, då de gick av scenen för första gången (de hade spelat mina favoritlåtar och jag var för trött och orklös för att vara kvar). Insåg att jag inte kunde komma hem, annat än till fots men det hade istället resulterats i att jag hade missat färjan 02:18 och hade då fått vänta till 04:18. Nejtack. Syrran erbjöd hennes soffa och så fick det bli. Är trött som satan just nu. Tänkte sova när jag kom hem men blev inte mycket av det.

Nu är det en vecka kvar till The Script och Yellowcard, ska bli så kul! Förutom The Script då jag inte gått på sån stor konsert själv innan men det ska nog bli bra det med, arenan är inte så jättestor. Hade varit annat om det varit typ Friends eller Ullevi, never ever säger jag på det.
 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromMar 18, 2015 kl. 7:06 PDT


Palmitos Park (Gran Canaria)

Nikon D7000 + Sigma 17-55 f/2.8 / Nikon 70-300 f/4.5-5.6

Mycket fin liten park med lite djur, massa fåglar! Det är några bilder så tänkte att jag delar upp dem i tre eller fyra inlägg.

Konsert - Architects

6 mars | iPhone 5c - lika värdelös som alla andra mobiler vid konserter. | Counterparts, Blessthefall, Every Time I Die & Architects på Trädgår'n i Göteborg.

Årets första konsert ägde rum i fredags, 6/3. Helt underbart att komma ut igen även om man kommer hem med 50 blåmärken på kroppen och bulor på huvudet haha.

Misstaget de hade gjort den här gången var att de hade satt 18+ på golvet vilket de inte brukar göra utan brukar vara typ 16+ på golvet och 18+ på balkongen. Jag tycker verkligen inte att det är speciellt roligt att stå bland fulla människor som inte kan uppföra sig normalt. Kastar glas så man blir dränkt i öl och spiller i mina skor, kunde liksom känna hur det rann ner i min skor. Inte okej. Stod längst fram typ i mitten vilket fungerade jättebra tills Architects började spela. Då skulle det in fyra killar till bredvid mig (som om att det inte var trångt enough) så jag kände mig som en intryckt gås ungefär, liten och ynklig kämpade jag för mitt liv. Samtidigt försöker någon kille tränga fram handen mellan för att få stöd på staketet, ahahahah lycka till. Liten som man är får man mobiler i ansiktet för att de ska ta kort eller filma, man bah men visa lite respekt iallafall. Vet inte varför jag går på konserter egentligen, bara klagar på folket haha!

Counterparts - Ett av mina absoluta favoritband. Helt jäkla underbara och riktigt bra live. Trodde inte de skulle vara så bra haha.
Bästa låt: Witness är riktigt bra, även live. Fast The Disconnect är något speciellt alltså.

Blessthefall - Lyssnade en del på dem förr, då man lyssnade på konstig musik som typ Sleeping With Sirens och sånt. De var faktiskt över förväntan. Mycket bra live och jag gillade hur de fick det att kännas mer som en konsert än "hej vi är förband okok bye".
Bästa låt: Ojoj. Déjà Vu kanske.

Every Time I Die - Jag hörde inte alls vad han sjöng och då var det ändå en hel del cleansång i det hela, totalt värdelöst. Kan bero på att jag inte har lyssnat på dem speciellt mycket men kan också bero på att ljudet inte var som det skulle, jag vet inte. Uttråkad var jag iallafall. Killen bredvid knuffade till mig och bah "cheer up for gods sake" så måste ha sett extremt uttråkad ut haha.
Bästa låt: ??

Architects - Var mycket bra. Första gången jag såg dem live och även de var över förväntan. Inte det bästa bandet jag sett live men ändå helt okej.
Bästa låt: Gravedigger tror jag, eller Naysayer.

Nu taggar vi för Of Mice & Men, Volumes och The Amity Affliction (<3) den 17 mars. The Script, Yellowcard, Gothenburg Hardcore Fest och La Dispute står på tur. Blir antagligen ingen Bråvalla i år heller men jag har ingen att gå med och då känns det bara meningslöst alltihop. Så ingen All Time Low i år :(Gran Canaria

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

"Vad säger du om en vecka på Gran Canaria?". Eeeeh, javisst. Så jag spenderade en vecka på Gran Canaria med syrran, syrrans gubbe och deras son. Sol och värme, mycket härligt.

Blev att gå upp med tuppen på måndagen för att göra sig i ordning för resan. Flyget gick väl vid 10-11 någon gång. Bara flugit fram och tillbaka till Barcelona innan så inte så himlans van vid det där men det gick bra ändå, hade fin utsikt genom fönstret. Dock en väldigt lång resa på nästan 6 timmar, alldeles för länge. Väl framme fixade vi en bil och tog oss till hotellet i Arguineguín eller vad det nu än hette haha. Trevligt litet ställe med en träsoffa (själva kuddarna man satt på var riktigt mjuka men rygg- och armstöd var seriöst enbart trä överdraget av lite tyg) och sängar hårda som golvet, dessutom flyttade de på sig så fort man rörde sig så man vaknade stup i kvarten haha. Men man överlevde ändå!

Tänkte att jag slänger upp bilder när jag redigerat dem. Det går lite segt av någon anledning, tror det är för att de inte blev speciellt bra även om det var ett vackert landskap och allt sånt där.

Ni får en solnedgång som syntes från vår balkong. Härlig utsikt över havet och sådant hade vi iallafall!