Konsert - The Amity Affliction

13 november 2016 / The Amity Affliction

En kväll utöver det vanliga. Två av mina egentligen absoluta favoritband under en och samma kväll. Såg The Amity Affliction senast i juni på Sticky Fingers, en av årets bästa spelningar. Det var inte alls detsamma i Stockholm. De hade inget mellansnack alls?? De brukar inte säga mycket men de sa verkligen inget alls. Var väl inte sämre för det men blev väldigt förvånad. Tyckte dock det var lite roligt hur man kunde se att folk aldrig sett dem live innan. De har aldrig spelat i Stockholm förr så det var lite kul när killarna bredvid mig blev hur glada som helst när de spelade såna låtar de alltid spelar, typ Open Letter eller Pittsburgh haha!

Wage War - Riktigt bra faktiskt!

Stray From The Path - Inte lika bra. Det är det där med att det blir så mycket rap av det hela.

Northlane - Helt fantastiskt, alltså wow! Såg dem i Stockholm i oktober 2015 och de blir bara bättre och bättre. De körde många äldre låtar den här gången, Marcus version av dem och det var verkligen något bland det bästa som någonsin hänt.

The Amity Affliction - Fantastiska som vanligt. De gör en aldrig besviken. Det var riktigt bra att de har släppt nytt album för de kör mer eller mindre samma set av låtar varje gång och jag som nu har sett dem fyra gånger tycker inte nödvändigtvis illa om en viss låt men det blir lite tråkigt att höra samma 7 låtar varje spelning. Man blir inte mindre taggad för det, utan kanske mer eftersom att man nu kan låtarna utan och innan men lite variation är det ingen som dör av.
Bästa låt: All Fucked Up och Chasing Ghosts



London

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5 & Sigma 17-50 f/2.8

Drog ju med mig en kompis till London för lite mer än en månad sedan. Det var en fantastisk helg som jag saknar något så otroligt. Vill tillbakaaaa nununu.

Konsert - Being As An Ocean

12 november

Detta är en konsert jag borde skrivit om för länge sedan men har faktiskt glömt av det. Jag fick iallafall sett Being As An Ocean i London. Något jag aldrig trodde jag skulle göra men som jag gjorde. Anledningen till varför jag åkte dit var egentligen på grund av hela line upen med supportband och allt. Det kan ha varit en av de bästa kvällarna någonsin, om man endast går efter banden som spelade. Det var verkligen något utöver det vanliga. Fyra jäkligt bra band. Casey, Capsize, Burning Down Alaska och Being As An Ocean. Förbanden var verkligen över förväntan. Hade självklart lyssnat på dem länge innan men att de alla skulle leverera trodde jag ju inte. Casey var nog favoriten tätt följt av Capsize. Älskar Caseys texter och låtar och att få höra det live med folk som sjöng med gjorde allt bara så otroligt mäktigt. Capsize har jag lyssnat på hur länge som helst utan att fått sett dem live men äntligen fick jag se dem också. Hur bra som helst. Burning Down Alaska är också ruskigt bra live och man märkte att London do love them! Höjdpunkten på kvällen var såklart Being As An Ocean, bandet som fortfarande växer i mina öron. De spelningar de bjuder på är något utöver det vanliga. Verkligen hur bra som helst. Hoppas verkligen att de kommer tillbaka till Sverige snart!

Bästa låtarna under kvällen:
Casey - Little Bird
Capsize - I'll Take The Blame
Burning Down Alaska - Blossom
Being As An Ocean - Dissolve