Konsert - Architects

26 januari | HTC U11 - Architects
 
Det här var en kväll som ligger riktigt högt på "bästa spelningar"-listan. När Architects gick ut med att både While She Sleeps och Counterparts skulle följa med på deras Europaturné fick jag direkt känslan att "det här måste jag bara gå på". Först tänkte jag åkt till London, men tyvärr fick jag inte med mig någon kompis till London men lyckades få med mig någon till Berlin så det fick duga. Spelningen i London var deras största konsert någonsin med över 10k pers, vilket är helt sjukt! I Berlin var vi inte mer än ca 5000 pers men det var mer än tillräckligt. Har aldrig varit på en sådan stor "metalcore" konsert innan, den här genren är ju inte så stor i vårt lilla land. I Göteborg fyllde de inte ens Trädgår'n som släpper in drygt 1000 pers, så det säger nog en hel del.

Det blev väldigt varmt, folk rökte inne så luften var sämst och man stod typ aldrig still så det var nästan så man drunknade i svett men annars var det helt otroligt bra. Alla band levererade och publiken var riktigt taggade på alla banden. Önskar nästan att man kunde gå på så stora konserter oftare, för det var något alldeles speciellt.

Counterparts - Såg de senast 2015 då de var förband till just Architects på Trädgår'n. Tyckte de var väldigt bra då och nu var de nästan ännu bättre. De verkligen levererade, hoppas att de kommer tillbaka till Sverige snart så jag kan få skrika deras lyrics igen.
Bästa låt: Typ alla? A Memory Misread är riktigt bra. Även Bouquet och Swim Beneath My Skin. Hela deras nya album är fantastiskt. Grät dock lite inombords när de inte spelade You're Not You Anymore. 

While She Sleeps - Såg dem senast 2015 när de spelade på Sticky i Göteborg. Det var då jag fick upp ögonen för dem. Minns att jag egentligen behövde gå tidigare då min sista buss gick innan spelningen var klar, men jag tappade bort tiden helt då de var så fruktansvärt bra haha. Så fick ringa efter skjuts.. Den här gången var lite utav en favorit i repris. De var så sjukt bra att tiden bara flög iväg, hann inte ens tänka på att ta upp mobilen för att fota/filma innan de var klara. Deras senaste album "You Are We" är också ruskigt bra och var väldigt nöjd med att de spelade många av låtarna från det albumet.
Bästa låt: Hurricane, helt klart. Men även Silence Speaks, Four Walls och Steal The Sun var bra live.

Architects - Sjukaste bandet live. Njuter lika mycket varje gång. Såg de första gången 2015, och då tyckte jag inte ens de var speciellt bra men fick ändå upp ögonen för dem och sen dess har de bara växt mer och mer. Enda nackdelen är att de har väldigt mycket blinkande lampor, en person med epilepsi tycker inte det är jättekul men det fungerade hyfsat ändå tyckte jag haha.
Bästa låt: Doomsday, helt klart. Gone With The Wind är också riktigt bra live. These Colours Don't Run och Naysayer är inte dåliga de heller.

Counterparts - A Memory Misread.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback