Hanging on by a thread

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Har äntligen fått fixat min vägg. Har haft lite konstiga upphängningar innan men kände att det var dags att få ordning på röran som var. Det blev faktiskt helt okej, måste bara fixa en större text och flytta upp drömfångarna men det var väldigt ansträngande att sätta i alla häftstift så det får bli en annan dag!

"Haning on by a thread"
Stick To Your Guns - Against Them All

5 facts about me

• Jag tycker filmer är extremt tråkiga, måste finnas sällskap om jag ska kunna ta mig igenom en film.
• Finns inget bättre än sitta på ett berg vid havet och kolla på solnedgången.
• Min kärlek för Memphis May Fire går inte att beskriva
• Jag tror på att man måste vara sin egen "hero" innan man kan låta någon annan hjälpa till.
• Jag har två diagnoser - Autismliknande tillstånd och epilepsi.

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Dagens låt - Where Did I Go Wrong

 
I wasn't lying when I said you were a part of me, all I wanted was a chance to change your mind.

Mina inspirationskällor

Tänkte dela med mig av de fotografer som jag ser upp till och tar inspiration ifrån.

Johanna Fåglund
Svensk, eget företag, främst djur och natur men även mycket annat.
Johanna har jag följt väldigt länge, framförallt på dayviews men de senaste åren har jag läst hennes blogg. Jag verkligen älskar hennes bilder, helt underbara.

Mattias Klum
Svensk, ascool snubbe.
Fick jag upp ögonen för under 2013. Skulle göra ett skolarbete och så kom han upp. Det känns som att han "tar hand" om sina bilder, liksom tar vara på det som finns och gör det bästa av det. Han håller på mycket med djur men även natur. Åker runt i världen och lite sånt.

Paul Marcellini
Amerikan, djur och natur - något annat finns inte i hans värld. Önskar att alla kunde tänka som honom. Han är inte intresserad av att fotografera människor, varför ska han då fotografera människor? Jag känner precis likadant men andra säger "fotografera människor oavsett om du tycker det är roligt eller inte".
Hittade honom bara för några veckor sedan men han är också riktigt duktig. Kan inte säga så mycket men han jobbar väldigt mycket för sina bilder. Varför skulle han bry sig om han behöver stå mitt i vattnet för att ta en bild?

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Stars

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Första gången jag fotograferade stjärnorna och ja, det gick lite som det gick. Men man måste ju få testa!

Tiara & Enzo

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Konsert - You Me At Six

9 mars | HTC One X+

Gårdagen.
Tar buss till Göteborg och blablabla. Tåget till Stockholm var faktiskt i tid, helt galet. Det roliga var när jag skulle hitta till hotellet. Jag kom fram till att jag skulle till medborgarplatsen - alltid något eller hur. Så, jag tror det hela började med att jag bestämde mig för att gå rakt fram istället för att ställa sig och fundera på vilket håll jag faktiskt skulle gå åt. Det var då jag tackade världen för GPS. Det tog mig ca. 10 minuter att hitta till hotellet. Bättre sent än aldrig antar jag. 

Skulle sen tillbaka till t-banan. Haha, eh. Jag gick åt rätt håll och jag till och med stod bredvid nedgången när jag bestämde mig för att gå över vägen. Gick fram och tillbaka i parken typ 3 gånger innan en kille som satt på en bänk frågade om jag behövde hjälp, just precis då såg jag den där fina T-skylten rakt framför näsan på mig, så jag drog till med en fin historia om att jag skulle träffa en kompis som aldrig kom så jag skulle till tunnelbanan. Han mest bara skrattade och jag stack iväg. Tog mig sen till arenan och fick ett nummer, drog iväg då det var typ 5 timmar kvar och vem orkar stå där i fem timmar när man lika gärna kan ligga i en säng haha.

Tåg och tunnelbana ännu en gång (hela min värld gungade efter allt åkande, förstår inte hur stockholmare står ut). Det fanns en skylt "gatanjagskulletill", jättebra tänkte jag och började gå tills det kom en byggnad. Jaha, höger eller vänster? Jag gick självklart vänster och det tog mig ytterliggare 10 minuter att hitta till det där jävla hotellet och då hade jag ingen GPS. När jag väl hittade gatan så gick jag fram och tillbaka typ 5 gånger utan att hitta ingången. Suck.

Tillbaka till t-banan igen och jag hittade faktiskt, sanningen var att det tog 2 min att gå - inte 10.

Konserten då. Ja, intressant. Visste verkligen inte att You Me At Six var ett typiskt fangirl-band. Folk skrek, sa "omgomgOHMYGOD" och var allmänt korkade. Jag var tvungen att vara lite våldsam för att ens kunna överleva. Det var en tjej som stod på min fot, precis som om att det inte var något med det liksom, så jag fick sparka till hennes fot men hon bara sparkade tillbaka (fick tillbaka foten efter några sparkar dock). Jag fick slå på armbågar som satt som fastklistrade på mina axlar, skalla folk som tog mitt hår (märker man inte när man har någons hår i sitt armväck??) och så vidare. Helt galet var det. Stod på tredje raden, på höger sida, i början men slutade med att jag stod i mitten och några rader bak. Något lugnare längre bak men det var dåfan inte lugnt där heller. Nä, usch.

Bandet var bra iallafall, riktigt grymma faktiskt. Förbandet Deaf Havana var också riktigt bra live. Älskade hur jag hade världens bästa sikt mot trummisen, tycker alltid att det är de som ger en väldigt stor stämning men då de är i bakgrunden så tänker man inte på det haha. You Me At Six är verkligen jättebra live, nästan bättre än på skiva. Bästa låtarna? Well, Reckless, Bite My Tongue (Joshs skrik, död) och Wild Ones.

Sen var jag helt slut och åkte till hotellet. Jag gick förbi hotellet säkert 4 gånger innan jag hittade ingången. Den här gången visste jag ju hur det såg ut men sanningen var att de hade tagit bort skyltar och annat så inte konstigt att jag inte hittade in!

Nu ska jag vara tyst, hehe.

Tiara i ljustält

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Buskatten rörde till bakgrunden på den sista bilden, men tyckte hon var otroligt söt så kunde inte låta bli att redigera bilden!

Benyamin & Pelle

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

(kvalitén är hemsk)

Drar till Stockholm

En snabb uppdatering över hur läget är.

Jag drar till Stockholm imorgon morgon, ska på konsert senare på kvällen (You Me At Six). Jag har gjort två tidsinställda inlägg, en imorgon och en på måndag. Är hemma på måndag kväll igen så det är inte så farligt. Jag kommer ha med mig kameran upp till Stockholm för att fotografera till ett skolarbete, nämligen gatufotografering. Det är mer liv där uppe än vad det är här och dessutom roligt med lite annan miljö. Tar mig upp tidigt på måndag morgon för att ut och fotografera, tror det blir bra!
Justin Bieber 23 april 2013.

Ny musik #1

Jag behöver hitta ny musik, eller ja, lite mer varierad musik och då är både spotify och youtube användbart. Jag tänkte att kanske en gång i veckan så går jag igenom några band, skriver upp dem här och skriver jag lite snabbt om vad mitt första intryck är. Förhoppningsvis kanske ni då också hittar lite nya band att lyssna på. Det kommer vara väldigt varierad musik, dock ingen tråkig pop eller jazz haha.

I Am King
Mycket bra. Kan inte säga genre mer än post-hardcore. Får lite Memphis May Fire känsla även om rösten är något mycket ljusare.
7/10Our Last Night
Också post-hardcore men verkar som att de senaste albumet inte har något scream direkt, kan hända att jag lyssnat på fel låtar också. Men jag tycker om dem, faktiskt. De har gjort lite covers också, tillexempel Wrecking Ball - Miley Cyrus, Mirrors - Justin Timberlake och så vidare.
8/10

Låten får 1000/10 :x Lyssna oavsett om du lyssnar på Suicide Silence deathcore, Miley Cyrus pop eller Rolling Stones rock.

Out Like Wolves
Yes! Verkar inte vara speciellt stora och måste säga att jag tycker texterna är väldigt bra. Dessutom låter inte sångaren som att han svalt en gås (vilket väldigt många gör, tyvärr). Kan inte höra något skrik där inte!
10/10