Ny musik i spellistan

Har under några veckor nu försökt fiska efter ny musik då jag insett hur jäkla trött jag är på min egna spellista. Lyssnat på samma låtar och band i ungefär fyra år nu. Börjar känna att det behövs lite nytt för att faktiskt uppskatta det "gamla", om ni förstår vad jag menar haha. Om ens vänner inte är tillräckligt snälla och skickar någon bra låt så fungerar "upptäck" på spotify väldigt bra. Slaves fick jag tips av en människa, älskar Tilian så låten har spelats väldigt mycket. Thousand Foot Krutch fanns i spellistan "Veckans tips" på Spotify. Capture The Crown har jag lyssnat på i en väldigt många år nu men hade inte lyssnat på dem på länge. Hotel Books hittade jag när jag var ute på youtube och snurrade efter lite ny musik. Riktigt mysiga låtar alla fyra, ni borde ge dem en chans!

Konsert - God Is An Astronaut

7 september 2015 | HTC One M9

Inte riktigt den typ av konserter jag brukar gå på men jag måste säga att det var sjuukt bra. Riktigt förvånad faktiskt. Postrock är något jag inte lyssnat på speciellt länge så kan egentligen ingenting om genren mer än att det låter väldigt bra i mina öron haha! God is an Astronaut är absolut en av de bättre banden inom genren, helt klart. Deras support, svenska Moonlit Sailor, är inte jättedåliga de heller faktiskt.

Bästa låt: Forever Lost, iallafall live. Blev helt ställd när jag hörde den, haha. Helt underbart hur man kan få så starka känslor av bara lite instrument.Skåne - Landscape

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Man märker att sigmaobjektivet inte alls är speciellt skarpt, vilket är lite tråkigt. Tror garantin gått ut så kan nog inte göra något åt det utan att det kostar en halv förmögenhet.

Nimis, Kullaberg

Nikon D7000 + Sigma 17-50 f/2.8

Konsert - Skrik & Panik Fest

22 augusti

Ja, vad ska man säga. Intressant? Minst sagt!

Det hela börjar med att jag inte vet hur jag ska ta mig hem från Kinna, så min tanke blev direkt "cykla". Att cykla var tydligen inget bra alternativ enligt folk i min närhet så de bestämde sig för att hämta mig. Fine för mig. Nu visste jag hur jag skulle ta mig dit och hem, perfekt. Det hela började i Kinna, försöka ta sig från resecentrum till parken var något bland det svåraste jag någonsin gjort. Gick i cirklar. Skyltar dök upp, skyltar försvann. Var så jääääkla vilse ett tag att jag höll på att åka hem igen. Inte fanns det heller några människor att fråga, tomt och dött. Men till slut hittade jag skylten jag letade efter och det tog mig ungefär 1,5 timmar att hitta, ska tydligen ta typ 20 min att gå. Duktigt! Väl framme landade jag på en bänk, skoskav och allmänt utmattad. Gick in och kollade på bandet som spelade, Bury The Evidence, helt okej! Gick sen och satte mig på en sten. Var i djupa tankar när någon kommer fram och undrar om jag vill sitta med dem. Det var början till en mycket intressant kväll men det var trevligt och människorna var trevliga! Såg inte ens hälften av alla band, hörde dem bättre från utsidan haha. Lyssnade igenom alla band kvällen innan, en låt av varje, de enda som jag tyckte kändes helt okej var Concealed in Clouds, Bury The Evidence, Forgetting The Memories och Normandie. Fyra av elva band, såg tre av dem. Ja, nej. Jag är mycket glad över att jag gick. Helt klart värt det!

Jag var iallafall där för Normandie som jag fick upp ögonen för när de var support för Memphis May Fire förra året. Kommer ihåg att Normandie hade lite folk i publiken som både sjöng och höll på, det hade de inte den här gången (inte på samma sätt iallafall haha) men de var absolut lika bra om inte bättre. Absolut ett av de bättre svenska banden inom den här genren. En av vocalisterna, Philip tror jag han heter, har en sån fruktansvärt bra röst. Helt galet.

Bästa låt: Vultures och Revolution

 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromAug 22, 2015 kl. 6:19 PDT


Konsert - The Gaslight Anthem

17 augusti | HTC One M9

Såg The Gaslight Anthem på Bråvalla tidigare i år, och tyckte att de var så bra att jag ville se dem igen. Dessutom har jag en kompis nere i Skåne så passade på att träffa honom.

The Gaslight Anthem är ett band jag inte har lyssnat på speciellt länge, ett år kanske, men det är något som gör dem fruktansvärt bra. Scenen var en stor scen mitt på ett torg i lilla Malmö. Tror nog vi var några stycken som såg dem ändå, fler än på Bråvalla skulle jag vilja säga haha. Publiken på Bråvalla var extremt liten. Nej men de var lika bra på Bråvalla som de var i Malmö. Skulle dock nästan vilja säga att det kändes lite bättre i Malmö men kan ha varit för att jag hade lyssnat sönder alla deras låtar bara någon dag innan. Sångaren snackade lite mer än vad han gjorde sist, om jag inte minns helt fel. Lite rolig var han allt! Jag började nästan gråta, varför vet jag inte riktigt men tanken på att det kanske var sista gången jag såg dem var extremt skrämmande. De ska ta en paus nu efter deras europaturné, hoppas med hela mitt hjärta att de hittar tillbaka till varandra igen!

Bästa låt: Great Expectations och The '59 Sound är favoriterna men hela deras setlist var underbar.


 

Ett filmklipp publicerat av @moalinnahlstromAug 17, 2015 kl. 6:23 PDT


Skåneland

Nikon D7000 + Nikon 85 f/3.5 + Sigma 17-50 f/2.8

Besökte det skånska landet för några veckor sedan, träffade en kompis och gjorde även ett besök på Malmöfestivalen. I och med att jag inte har haft något internet så har jag inte kunnat lägga upp bilderna, men här är några av dem. De andra får ni i andra inlägg, har lite konserter att skriva om också.

Hoppas ni har det bra i regnet!